Szeptember 1-jén

2018.08.30. 09:00

Kárpát-medencei református tanévnyitó lesz Székesfehérváron

Szeptember 1-jén, szombaton 11 órakor a Széchenyi úti református templom ad otthont a református tanintézmények közös Kárpát-medencei tanévnyitó ünnepségének.

Sági Zoltán

Szász Zoltán, a Székesfehérvári Református Gyülekezet új vezető lelkésze

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Székesfehérváron rendezik a magyar ajkú Kárpát-medencei reformátusság tanévnyitóját, ahol több mint 125 református köznevelési intézmény képviselői gyűlnek össze, hogy együtt kérjenek áldást a tanév kezdetén. Szász Zoltán lelkész elmondta, a református oktatási intézmények hivatalos és ünnepélyes tanévnyitóján, amelyet minden évben valamelyik Kárpát-medencei református egyházkerület szervez, az intézményvezetők, püspökök, a református zsinat egyházi és világi elöljárói vesznek részt a Kárpát-medence teljes területéről.

Szász Zoltán, a Székesfehérvári Református Gyülekezet új vezető lelkésze
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Idén a Dunántúli Református Egyházkerülethez, azon belül a Székesfehérvári Református Gyülekezethez kerültek a házigazdai teendők. A tanévnyitó napján 11 órától ünnepélyes istentiszteletet tartanak, amelyet két tanácskozás követ: egy az intézményi és egy az egyházi vezetőknek. A megbeszélések közös ebéddel zárulnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában