Milliós beruházások: ablakcsere, új kerítés is lesz

2018.08.02. 09:38

A tervek szerint őszre rend lesz a dégi iskolában

Mostanában igencsak nehéz a főbejáraton át a dégi általános iskolába jutni, ugyanis az épület egy része, valamint az előtte elterülő udvar jelenleg leginkább egy építési területre emlékeztet.

Szanyi-Nagy Judit

Amíg a gyermekek nyaralnak, az iskolánál komoly munka folyik

Fotó: Szanyi-Nagy Judit/ Fejér Megyei Hírlap

A Dr. Kovács Pál Általános Iskola és AMI lépcsőinek helyén hatalmas kőhalom áll, amely mellé már bekészítve sorakoznak az újabb elemek.

– Terveink szerint az intézmény több része is megújul ezen a nyáron, hogy a szeptemberi iskolakezdéskor még szebb környezetben találják magukat a gyermekek. A következő időszakban térköveznek és kovácsoltvas kerítést készítenek itt a szakemberek, de az iskola lépcsőjét is megújítjuk, miután baleset érte azt. Ezek a munkálatok önkormányzati forrásból valósulnak meg – válaszolta megkeresésünkre Gárdonyi Sándorné polgármester.

Amíg a gyermekek nyaralnak, az iskolánál komoly munka folyik
Fotó: Szanyi-Nagy Judit/ Fejér Megyei Hírlap

A településvezető egy örömteli eseményről is beszámolt: a közelmúltban egy több mint 68 millió forintos pályázatot is elnyertek, amely az ablakok megújítását, illetve a szigetelés korszerűsítését foglalja magában. Az ehhez kapcsolódó közbeszerzést hamarosan kiírják, így a határidőket is a napokban fogják megszabni.

– Nagyon örülünk ezeknek az újításoknak, főként, hogy több szál is összeér: a tankerületnek köszönhetően ugyanis 30,1 millió forintból felújítjuk a folyosókat, közlekedőket, valamint korszerűsítjük a fűtést is – mondta Lászlóné Kovács Márta igazgató, hozzátéve, az iskola és az önkormányzat közös törekvése, hogy az intézmény minél barátságosabb s valóban gyermekközpontú legyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában