a guttamási kőbánya

2018.08.07. 08:30

Bírósághoz fordult az isztiméri önkormányzat

Bírósághoz fordult a község önkormányzata annak érdekében, hogy megakadályozza a guttamási településrészén a kőbánya megnyitását.

B. Kiss László

Az erről szóló három mondatos tájékoztatást a helyi nyomtatott hírlevélben tette közzé a polgármester, Orbán Tibor Nesztor. A guttamási határában levő kőbánya megnyitását kezdettől ellenezte több környékbeli önkormányzat és civil szervezet, mint arról lapunk már több mint két éve hírt adott. A bányatelek 1997 óta létezik, a kitermeléshez azonban környezetvédelmi engedélyre is szükség van. A hosszabb ideje tartó eljárás – mint azt a polgármester lapunk érdeklődésére elmondta – ott tart, hogy bár első fokon Fehérváron elutasították a kitermelés megkezdését célzó igényt, másodfokon, Budapesten azonban zöld utat adtak annak. Az isztiméri önkormányzat ezért keresetet nyújtott be a bírósághoz – közölte Orbán Tibor Nesztor, aki ennél többet nem árult el lapunknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában