A teljesítési határidő jövő év szeptember 30-a

2018.08.24. 08:00

Az abai társadalom huszonöt pontja

A város közössége 2005. március 14-én társadalmi szerződést kötött. Ezt a dokumentumot az időközben várossá lett település vezetése a következő tíz évre nézve szeretné megújítani szeptemberben.

Szanyi-Nagy Judit

Összekötnék a múltat, a jelent és a jövőt, mint azt megannyi rendezvényükön teszik

Fotó: Szanyi-Nagy Judit/ Fejér Megyei Hírlap

Az Abai Társadalmi Szerződés tíz évre köttetett, így ideje van annak, hogy Aba polgárai ismét szerződéses keretbe foglalják, miképpen működnek együtt mint egyének, családok, közösségek és mint helyi önkormányzat – írják az Új Abai Társadalmi Szerződésről szóló dokumentum szerkesztői. Az abai társadalmi felelősségvállalási program név szerint Kossa Lajos polgármesterhez, Takács Zoltán alpolgármesterhez, valamint Bor József Dezső és Fábián Judit képviselőkhöz köthető, akik a közlemény szerint az önkormányzat és a közösség adottságait, lehetőségeit, illetve a jövő irányait és szándékait ismerve és mérlegelve határozták meg vállalásaikat.

A huszonöt tételes, fejlesztéseket és programokat magában foglaló listát a település honlapján is közzétették, az egyes elképzelések ütemezett megvalósítását 2019. szeptember 30-ai határidővel vállalják. A listából szemezgetve kiderül, a megcélzott területek sokrétűek. A megadott időpontig megépítenék és megnyitnák a Hétszínvilág Bölcsődét, korszerűsítenék és felújítanák az abai háziorvosi és a bodakajtori orvosi rendelőket, illetve a Hétszínvirág Óvodát, díszkutat helyeznének el a közösségi ház előtti téren, bővítenék a közvilágítást és a térfigyelő kamerarendszert, elkészítenék a városi komplex ökoprojektet, megújítanák a temetőket, valamint felkészülnének a kisvárosokat is érintő Magyar Falvak Program 2020-as elindítására.

Összekötnék a múltat, a jelent és a jövőt, mint azt megannyi rendezvényükön teszik
Fotó: Szanyi-Nagy Judit/ Fejér Megyei Hírlap

A feltételes mód használata indokolt, hiszen az Új Abai Társadalmi Szerződést még nem írták alá. A már útjára bocsátott paktumot ünnepi keretek között szignóztatják az arra vállalkozó családokkal, szeptember 8-án, a Millenniumi parkban, Aba várossá avatásának 5. évfordulója alkalmából. A dokumentum tanúbizonysága szerint testületi ülésén a képviselő-testület arról is döntött, hogy a szerződés pontjait, célját az abai gyermekek segítségével ismertetik meg a településen élőkkel augusztus végéig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában