Elismerés munkájukért

2018.08.17. 20:17

Állami kitüntetések a kultúra és a honvédség Fejér megyei képviselőinek

Magyar Érdemrend tisztikeresztjét kapott Szikora János, Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetést Csurgai Horváth József. Garas László ezredest augusztus 20-ai hatállyal dandártábornoknak nevezte ki a köztársasági elnök.

Majer Tamás

Szikora János családjának, egykori és jelenlegi kollégáinak és a közönségnek is megköszönte a díjat

Fotó: MTI Fotó: Mónus Márton

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a nemzeti ünnep alkalmából a Magyar Érdemrend tisztikeresztjét adományozta Szikora Jánosnak, a Vörösmarty Színház igazgatójának. Az érdemrendben a nemzet szolgálatában, az ország fejlődésének elősegítésében, a haza érdekeinek előmozdításában és az egyetemes emberi értékek gyarapításában kifejtett kimagasló, példamutató személyek részesülnek.

Szikora János családjának, egykori és jelenlegi kollégáinak és a közönségnek is megköszönte a díjat
Fotó: MTI Fotó: Mónus Márton

Rétvári Bence, az EMMI miniszterhelyettese és Fekete Péter, kultúráért felelős államtitkár kimagasló tevékenysége elismeréseként Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesítette Csurgai Horváth Józsefet, a Városi Levéltár és Kutatóintézet igazgatóját. Csadi Zoltán színművész, a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza igazgatóhelyettese – magas színvonalú szakmai munkájáért – vehette át a Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetést.

Áder János köztársasági elnök augusztus 20-ai hatállyal dandártábornokká nevezte ki Garas László ezredest, a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokságának törzsfőnök műveleti helyettesét.

Az állományból Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést kapott Sáfár Albert dandártábornok és Mucsi István ezredes. Szolgálati Érdemjel arany fokozatát vehetett át Molnár Gábor Zoltán alezredes, ezüst fokozatot Sinkai Roland alezredes, bronz fokozatot Csönge Péter őrnagy és Bácsiné Bozsik Brigitta százados.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában