A kis almafa idén már termést is hozott

2018.08.27. 09:00

A napokban nyitották meg a Nemzetközi Velencei-tavi Symposiont

A nyár végi művésztelepen döntő többségében rendhagyó, formabontó tevékenységet végeznek a résztvevők

S. Töttő Rita

Fotó: Igari Balázs

A nyár végi művésztelepen döntő többségében rendhagyó, formabontó tevékenységet végeznek a résztvevők egy rendhagyó, formabontó helyen, a Velencei-tó közepén, az egykor mesterségesen kialakított Úttörő-szigeten, ahol az idén immár 12. alkalommal gyűltek össze közel húszan alkotók, mesterek és tanítványok.

Fotó: Igari Balázs

A megnyitón a táborvezető Péter Ágnes képzőművész elárulta egy nagy álmát: „Nagyon szeretnénk megvalósítani egy állandó, saját bázist, amely állandó kiállítóhelye lehetne a symposionon részt vevő művészek alkotásainak”. Koszti András polgármester pedig kiemelte: üdvözölné, ha Velence a művészet területén is a térség zászlóshajójává válna. A városvezető olyannyira szívén viseli a sziget, mint alkotói bázis sorsát, hogy minden alkalmat megragad, amikor személyesen is tud segíteni a szépítésében, rendben tartásában.

Fotó: Igari Balázs

Májusban több gyümölcsfát is felajánlott a Symposion Alapítvány számára (ennek ősszel folytatása következik), s a sziget első gyümölcsfáját maga ültette el. A kis almafa idén már állítólag néhány termést is hozott, a művésztelep megnyitása tiszteletére pedig piros szalagot kötött rá Koszti András. A tábor augusztus 31-ig tart.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában