csaknem félszáz kárpátaljai gyerekek

2018.08.23. 17:48

A kárpátaljai gyerekek a zánkai tábort látogatták meg

Idén 2 millió forintot gyűjtöttek össze Tessely Zoltán országgyűlési képviselő területének önkormányzatai, hogy a nehéz sorsú kárpátaljai gyerekek táborozását támogassák.

S. Töttő Rita

Példa értékű az összefogás, így már évek óta tudnak segíteni

Fotó: Igari Balázs/ Fejér Megyei Hírlap

Bicske zánkai táborában csaknem félszáz kárpátaljai, Rát és Csap településekről érkezett nehéz sorsú gyermek nyaralt a múlt héten. Itt tartózkodásuk költségeit Tessely Zoltán országgyűlési képviselő és a választókerület településeinek önkormányzatai biztosították. A képviselő és az érintett támogató települések több vezetője meglátogatta a táborlakókat. Ott volt Martonvásár, Újbarok, Vál és Velence első embere, valamint Bicske alpolgármestere is.

Példa értékű az összefogás, így már évek óta tudnak segíteni
Fotó: Igari Balázs/ Fejér Megyei Hírlap

Tessely Zoltán a rögtönzött „táborgyűlésen” köszöntötte a gyerekeket. A határon túli magyarok sorsát közismerten a szívén viselő országgyűlési képviselő elmondta, hogy példa értékű összefogás nyilvánul meg már évek óta választókerülete települései részéről a nyaralás támogatását illetően. Idén 2 millió forintot gyűjtöttek össze erre a célra, melynek köszönhetően valóban tartalmas, élménydús anyaországi táborozást tudtak biztosítani a nehéz sorsú kárpátaljai fiataloknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában