Teljesen megújult

2018.08.11. 07:30

A felújított szakasszal elkészült a 62-es út

Pénteken délelőtt ünnepélyes keretek között átadták a 62. sz. főút Szabadegyháza – ipartelep elkerülő szakaszát.

Sági Zoltán

Az ünnepséget az új főút vasúti sínek felett átívelő szakaszára telepítették a szervezők, így a rendezvényre érkezők már messziről rácsodálkozhattak az odafönn villogó hófehér party sátrakra és napernyőkre. Az átadón ünnepi beszédet mondott Varga Gábor, a térség országgyűlési képviselője, Petrin László, a Fejér Megyei Kormányhivatal főigazgatója és Kondrik Kornél, a NIF Zrt. gazdasági vezérigazgató-helyettese. A megszólalók mindegyike kiemelte az elkészült útszakasz gazdaságfejlesztő és térségfeltáró hatását.

Varga Gábor kijelentette: Örömteli és nagy nap érkezett el, hiszen az út ikonikus, és a megvalósítás régóta megoldásra váró feladatot pótol. A szakasz elkészültével Székesfehérvár és Dunaújváros, a két megyei jogú város között akadálytalanul lehet végighaladni, a 62. sz. főút rehabilitációja befejeződött.

Petrin László, Kondrik Kornél és Varga Gábor a szabadegyházai leágazásnál
Fotós: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Mint fogalmazott, a lakóterület elkerülésével nő a forgalombiztonság, és gyorsul a közlekedés, összességében pedig javul Dél-Fejér életminősége. Elmondta még: A kormány kiemelt célja a hazai közúthálózat fejlesztése, állapotának javítása. Ezért megvalósítására az elmúlt évek során mintegy 2500 milliárd forintot fordított. Ennek köszönhetően a gyorsforgalmi úthálózat hossza 2022-ig hozzávetőleg 900 kilométerrel növekszik majd. Kiemelt fejlesztési cél, amelynek előkészítése 2022-ig lehetőleg meg is történik, az M6-os és M7-es autópályák összekötése, azaz a Lepsény és Dunaújváros között, a Duna-hídig tartó kapcsolat megteremtése.

 

Petrin László főigazgató elmondta, a Fejér Megyei Kormányhivatal a fejlesztés megvalósításában a kezdetektől ott bábáskodott, egészen a forgalomba helyezési eljárás befejezéséig. Kiemelte: Ez a projekt ékes bizonyítéka a kormány bürokráciacsökkentési elkötelezettségének, amelyben, mint fogalmazott, félúton nem lehet megállni. Jelen projekt 10 éves megvalósítási idejéből még 7 esztendő telt el a kisajátítási eljárás bonyolult jogi útvesztőiben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában