hét diákot díjaztak

2018.07.27. 19:39

Műfüves focipályát is átadnak a csernyei falunapokon

Helyi művészeti csoportok fellépése nyitotta meg pénteken délután Bakonycsernyén a hétvégi falunapokat, ahol ezután a könnyűzenéé lesz a főszerep.

B. Kiss László

Fotó: Koppán Viktor / Fejér Megyei Hírlap

Csákvári Ilona, a móri járási hivatal vezetője és több környékbeli polgármester is részt vett az idei csernyei falunapok, a Csernyefeszt pénteki megnyitóján, amelyet a művelődési házban tartottak. Elsőként Turi Balázs polgármester lépett a mikrofon mögé.

- Fontosak a csernyeiek számára az ünnepek, s különösen fontosak a számukra a saját ünnepeink. Ezt jelzi a termet megtöltő érdeklődők nagy száma is – fogalmazott beszédében az elöljáró, aki szinte költői stílusban festette le, hogy mi teszi vonzóvá lakói számára a községet.

Turi Balázs így a falu természeti szépségeit és a közösségi élményeket egyaránt megemlítette

Az ünnepélyes megnyitón adtak át azoknak a bakonycsernyei középiskolás diákoknak is – a pénzjutalommal járó – elismerő oklevelet, akik kiemelkedően jó tanulmányi eredményt értek el. Az idén hét diákot díjaztak, név szerint Lovasi Gergőt, Szakasits Lili Reginát, Kertai József Károlyt, Szakács István Bencét, Valásek Jázmint, Lenchés Katalint, valamint Buda Tímeát. Utóbbinak kitűnő lett a bizonyítványa.

A megjutalmazott tanulók Turi Balázzsal és Fidrich Tamásné jegyzővel. Kertai József Károly nem tudott részt venni az ünnepségen. Fotó: Koppán Viktor / Fejér Megyei Hírlap

A megnyitón helyi művészeti csoportok – a Bányász asszonykórus, a szlovák hagyományőrzők énekkara, illetve a művelődési ház modern tánc csoportja – is felléptek.

A vasárnap estig tartó bakonycsernyei falunapok keretében szombaton 15 órakor adják a TAO pénzből megépült műfüves focipályát. A 15 milliós keretre a sportegyesület pályázott, a hiányzó összeget az önkormányzat és szponzorok adták össze.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában