Székesfehérvár

2018.07.12. 11:30

Színes, mosható falak: megújul a Köfém orvosi rendelője

Kívül-belül megújult környezet várja hamarosan a Köfém orvosi rendelőjébe érkező betegeket, ahol a felújítási munkálatok során is működtek a rendelések – csak kicsit talán kényelmetlenebbül.

S. Töttő Rita

A nyár végére teljesen megújul a Köfém orvosi rendelője

Fotó: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

Felújítási és akadálymentesítési munkák zajlanak a nyári időszakban a Köfém Verseci utcai orvosi rendelőjében. Nagy szükség volt már a megújulásra, melynek során új, akadálymentes bejárat kialakításával a földszinten ketté lett választva a házi felnőtt- és gyermekorvosi rendelés. A meglévő bejáraton keresztül közelíthető meg a felújított felnőttrendelő, mely tartalmaz egy új személyzeti helyiséget, magát a rendelőt, illetve a hozzá tartozó fektető-EKG-helyiséget és új vizesblokkot.

Az új bejáraton keresztül juthatunk el a lépcsőházba és a most kialakított házi gyermekorvosi rendelőhöz és védőnői tanácsadóhoz.

Ezen a részen a meglévő helyiségek átalakításával, összenyitásával egy új, természetes fénnyel és szellőztetéssel ellátott váróterem is elkészült. Új burkolatok, mosható színes falak várják már a pácienseket. A fenntartó önkormányzat a Fejér Megyei Hírlap kérésére elárulta: új, akadálymenetes lépcsőt és liftet építettek ki, amely biztosítja feljutást az I. emeleten újonnan kialakított fogszabályzós fogorvosi rendelőkhöz, a meglévő sportorvosi rendelőhöz és bérleményekhez. A két fogászati rendelő között szintén kialakítottak egy személyzeti helyiséget, valamint egy műszer-fertőtlenítő helyiséget is. Dienesné Fluck Györgyi, a körzet önkormányzati képviselője elmondta: a belső megújulás nem befolyásolta a betegforgalmat, bár megeshet, hogy kissé kényelmetlenebb volt emiatt a várakozás.

A nyár végére teljesen megújul a Köfém orvosi rendelője
Fotó: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

A rendelő épülete azonban nemcsak belül, kívül is megújul: a korszerű műanyag homlokzati nyílászárók cseréje, a lapos tető új PVC-vízszigetelése, valamint a lépcsőház feletti bevilágító felújítása is a nyári munkálatok része. Az épület fűtési rendszerének felújítását is elvégezték, melynek köszönhetően az összes helyiség új radiátort kapott. Az elavult villamos hálózatnak sem kegyelmeztek – teljes egészében kicserélték azt. Emellett az emeleti régi, nehéz, gipszalapú álmennyezet helyett is korszerű, könnyített álmennyezet épült, felette új kőzetgyapot hőszigeteléssel. Továbbá az épületben új tűzjelző rendszert is telepítettek. A kivitelezési munkálatokkal Dienesné szerint augusztusra végeznek a szakemberek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában