Több lehetőség

2018.07.18. 17:30

Egyetem lesz a Kodolányi

Az ország legrégebbi magániskolájában, az elmúlt 25 év alatt, 25 ezer hallgató végzett. Jelenleg is háromezer diák végzi tanulmányait Budapesten, Orosházán és Székesfehérváron. Augusztus első napjától Kodolányi János Egyetem.

Palocsai Jenő

Fotó: kodolanyi.hu

Szabó Péter rektor válaszaiból megtudtuk, hogy az egyetemmé válás egy hosszú folyamat, mely 2014-ben kezdődött, a pályázat benyújtásával. A parlament már június végén döntött, ennek megfelelően a nyár már úgy telik, hogy az új, 2018-19-es szorgalmi időszak első napjára minden készen álljon a hallgatók fogadására.

Partnercégeknél dolgozhatnak a hallgatók

Az intézményben tizenegy alapszak, három felsőoktatási szakképzési szak, három mesterszak, több tucat szakirányú továbbképzés folyik, három különböző nagyvárosban. Elnyerte a 2014-es a Magyar Termék Nagydíjat és a Minőség-Innováció díjat, és közben a képzési irányok és a szakmai tárgyak folyamatosan alkalmazkodtak a munkaerőpiac igényeihez. Együtt dolgoznak a stratégiai partnercégekkel a tananyag kidolgozásában, és már az első éves hallgatók is megismerkedhetnek projektfeladatokkal és szakmai gyakorlattal, ami nagy magabiztosságot ad majd, ha diplomásként munkát vállalnak valahol. A módszer sikeres, a végzett hallgatók 91 százaléka fél éven belül talál magának állást és 43 százalékuk, éppen a szakmai gyakorlati helyén.

Jogi változást nem hoz, csak lehetőséget

Szabó Péter kérdésünkre elmondta, a képzés ugyanolyan magas szinten folyik, mint eddig, az egyetemi rang jogi változást nem hoz, csak lehetőséget. Székesfehérváron például történelmi és pedagógiai kutatóműhellyel bővül, az egyébként is széles képzési paletta.

Az oktatási helyszínek új profilt kapnak majd, ennek megfelelően, Orosháza a társadalmi felelősségváltozás a szociális munka, Budapest pedig a magyar nyelvű képzések, valamint a nemzetközi campus helye lesz. Székesfehérvár a művészeti oktatás központjává válik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában