Sportbarátság váltófutás

2018.07.19. 20:29

Egy nap, 160 kilométer futva Pusztaszabolcsig

Csütörtökön kora este futott be a Sportbarátság váltófutás aznapi utolsó futója kísérőivel a városba, ahol helyi drukkerek és a többiek várták.

Bokros Judit

Velencétől Ferenci Tamás futott kísérőkkel. A helyiek mindenkit nagyon vártak

Fotó: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

Három ország, egy nemzet – ezzel a mottóval és tizenkét résztvevővel indult kedden a Sportbarátság futás, amelynek végcélja a partiumi Kisiratos. A 10 éves városi rangot kapott Pusztaszabolcsról a felvidéki testvértelepülésre, Balonyba, onnan vissza Pusztaszabolcsra indultak a futók, akik pénteken tovább haladnak a másik testvértelepülés, Kisiratos felé.

A nap tizenkét hőse Pusztaszabolcs határában. Mellettük jobbra a Pusztaszabolcsi Szabadidősport Egyesület elnöke, Kőkuti Lászlóné és Csányi Kálmán polgármester
Fotó: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

A nagy vállalásban résztvevők – a pusztaszabolcsi Barics Irén, Csombók Pál, Horváth Zoltán, Ádám László, Dobrán Anikó, Nagy Ákos, Somogyi László, Ferenci Tamás és a balonyi Szabó Mónika, Skodová Lenka, Johancsík Réka, Peöcz Bálint – felváltva teszik meg az összesen 430 kilométert, kapcsolataikat a sportolás által is megerősítve.

Velencétől Ferenci Tamás futott kísérőkkel. A helyiek mindenkit nagyon vártak
Fotó: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

A futók csütörtökön egy nap alatt tették meg a Balony-Pusztaszabolcs távolságot, ami körülbelül 160 kilométer. A helyiek vacsorával várták őket, s a kis pihenő után pénteken folytatás következik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában