pótfelvételi

2018.07.31. 11:30

A Kodolányi is egyetem lett – Számos újabb jelentkezőre számítanak

A Kodolányi augusztus elsejétől már egyetem. Az intézmény három városban indít képzéseket: Fehérvárt a művészeti képzés egyik fellegvárává kívánják tenni.

B. Kiss László

Versenyhátrányt jelent: a Kodolányi csak költségtérítéses szakokat hirdethet meg

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A Kodolányi János Főiskolára, amely augusztustól viselheti az egyetem címet, több mint ezren jelentkeztek. Negyven százalékuk jelölte meg első helyen az intézményt, ez a szám harminc százalékkal több a tavalyinál – mondta el Berta Ákos rektorhelyettes.

Csak költségtérítéses szakokat indítanak Budapesten, Orosházán és Székesfehérváron

Fehérvár mellett Budapesten és Orosházán indít képzéseket a Kodolányi, a legnagyobb érdeklődés a fővárosi szakok iránt mutatkozik. Egyértelmű versenyhátrányt jelent az intézmény számára az, hogy kizárólag költségtérítéssel szerezhetnek diplomát a hallgatóik. Ennek összege félévként 180 ezer és 250 ezer forint között van.

Berta Ákos rektorhelyettes
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A szerdán kihirdetett ponthatárok értelmében a Kodolányi fehérvári művészeti és gazdaságtudományi képzéseire hatvanegyen nyertek felvételt. A folyamat azonban nem zárult még le, augusztus hatodikáig lehet jelentkezni a pótfelvételire. Akkor már csak költségtérítéses szakokat hirdethetnek meg a felsőoktatási intézmények, ami által jobb helyzetbe kerülnek – hangsúlyozta Berta Ákos.

Akár száz hallgató is jelentkezhet Fehérvárra

Tavaly összesen százötvenen jelentkeztek pótfelvételire náluk, bíznak benne, hogy idén sem lesznek kevesebben. Így a Fehérvárra felvettek száma akár százra is felkúszhat. Az újdonsült egyetem tervei között a képzések, a helyszínek szerinti tematizálása is szerepel. Ennek jegyében Fehérvárt a művészképzés fellegvárává tennék, és a megyeszékhelyen szeretnék újraindítani a pedagógus-, illetve tanárképzést – tudtuk meg a rektorhelyettestől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában