Megismerni egymást egy nyári táboron át

2018.07.27. 09:30

A gyülekezet is egy nagy család – vallja Deák-Vaizer Viktória csőszi lelkész

S hogy mennyire komolyan gondolja ezt, mi sem mutatja jobban, minthogy hatalmas szeretettel és lelkesedéssel mesél a csőszi nyári táborokról.

Szanyi-Nagy Judit

A bibliai történeteket játékosan, nagy mosollyal dolgozták fel Fotó: Csőszi Református Egyházközség

A településen ugyanis nyaranta kétszer szerveznek többnapos elfoglaltságot a gyermekeknek, idén már negyedik alkalommal. A szervezők célja, hogy a nyár a gyermekek számára tartalmasan teljen, illetve, hogy értékközvetítő missziójuk beteljesedjen. – Kis település vagyunk, így különösen fontosnak tartjuk, hogy ismerjük egymást, és egy nagy közösség része legyünk. Sokat jelentett számunkra, hogy – mivel kinőttük a gyülekezeti helyiséget – az általános iskola épületét odaadta nekünk a fenntartó, hiszen ezáltal a helyben élő gyermekek közössége is megerősödhetett – mondja Deák-Vaizer Viktória.

Kihasználva a hely adottságait

A Csőszi Református Egyházközség lelkésze szervezőként jelenleg Zselickisfaludon tartózkodik, éppen egy csillagászat tematikájú tábort vezet. Maga mögött tud már egy csőszi napközis tábort, amely „a bábkészítő műhelye” témakörben zajlott, valamint készül az augusztusi, szintén helyi indiántáborra. – Rendszerint 20–25 gyermek vesz részt az eseményen, a segítők pedig javarészt a gyülekezet tagjai, illetve középiskolások. A bábkészítő műhelyében csoportfoglalkozások, sorversenyek, közös és egyéni kreatív foglalkozások egyaránt voltak, kihasználva a képességeinket, helyi adottságainkat.

A bibliai történeteket játékosan, nagy mosollyal dolgozták fel Fotó: Csőszi Református Egyházközség

A fiatalok az óvodás korosztálytól a tízévesekig voltak jelen, zömében csősziek, de soponyai és táci fiatalok is érkeztek hozzánk. Az egyik legnagyobb élmény számukra az volt, amikor Pintér Béla és a Csemeték az elveszett bárány történetét feldolgozó dalára koreográfiát találtak ki, s azt adták elő szüleiknek – emlékezett vissza Viktória, hozzátéve, ilyenkor látszik, hogy valójában a gyülekezet is egy nagy család.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában