tisztelegtek

2018.06.08. 08:30

Szívszorító tábornyitány, Huszka Gergelyre emlékeztek

Huszka Gergely Enyingen született 1982-ben. A rendőrséghez 2008 óta kötődött: Székesfehérváron volt nyomozó, 2012-ben rendőr főhadnagy lett. Szabadidejében szívesen ejtőernyőzött – ez lett a végzete.

Szanyi-Nagy Judit

A tábor fiataljai egységes, de saját névvel ellátott tábori pólóban tisztelegtek a szerdai megnyitón

Fotó: Szanyi-Nagy Judit/ Fejér Megyei Hírlap

A harmadjára, ezúttal Kislángon megrendezett rendvédelmi tábor a 2015-ben elhunyt Huszka Gergely nevét viseli. A főhadnagy emlékét egy korábbi táborozó, Cseh Dominika rendvédelmi szakos tanuló idézte fel a június 5–8. között zajló tábor szerda esti megnyitóján. Itt mintegy harminc fiatal és megannyi, a rendvédelemhez kapcsolódó szakember sorakozott fel, tisztelegve Gergely emléke előtt.

A kislángi helyszínen Pula József szakosztályvezető is beszédet mondott, s Gergely sisakját vándorereklyeként ajánlotta a tábor szervezőinek
Fotó: Szanyi-Nagy Judit/ Fejér Megyei Hírlap

– Nem könnyű megszólalni ebben a helyzetben. Azt a tárgyat, amit a kezemben tartok, a baleset óta őrzöm. Úgy érzem, a legmegfelelőbb hely ez a tábor lenne neki, egyfajta vándorereklyeként – mondta az Albatrosz Repülő Egye­sület képviseletében Pula József szakosztályvezető, oktató, majd a szőttesből elővette Gergely sisakját. A vándorereklyét a polgárdi rendőrőrs parancsnoka, Pál Norbert rendőr őrnagy vette át.

A tábor fiataljai egységes, de saját névvel ellátott tábori pólóban tisztelegtek a szerdai megnyitón
Fotó: Szanyi-Nagy Judit/ Fejér Megyei Hírlap

Az éjszakába nyúló ünnepségen Rumpler Tibor, Kisláng polgármestere, valamint Viza Attila székesfehérvári önkormányzati képviselő is beszédet mondott. A zenével, bemutatóval és tűzzsonglőrködéssel tarkított ünnepséget tűzijáték zárta. Salamon Zsolt fafaragó a polgárdi rendőrőrsnek egy faragványt is készített, amelyet szintén a megnyitó keretében adtak át. A tábor pénteken zárul, a fiatalok az eltelt idő alatt többek között tűzoltási bemutatón és alaki gyakorlatokon is részt vettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában