Átadták a területet

2018.06.13. 09:43

Nyár végéig elkészülnek az új parkolók a Sarló és a Gőzmalom utcánál

Megkezdődik a parkolóépítés a Sarló és a Gőzmalom utca közötti volt fűtőerőmű területén. A hivatalos területátadás szerdán reggel megtörtént. 

S. Töttő Rita

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Szerdán reggel átadták a munkaterületet a Sarló és Gőzmalom utcai volt fűtőerőmű területén, ahol 201 térkőburkolatos parkolót alakítanak ki, aszfalt úttal, közvilágítással, olajfogóval ellátott csapadékvíz elvezetéssel. A közel 200 millió forintos beruházás során a gyalogos forgalom biztosítás érdekében járdát is építenek, térkőből, amely több ponton csatlakozik majd a lakótelep járdaszakaszaihoz. A kivitelezési munkálatok ezzel megkezdődtek, melynek végén növénytelepítéssel, tereprendezéssel, kutyafuttató kialakítással fejezik be a projektet.

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A Víziváros felőli részen korábban az ellátást biztosító vágányokat és tartalék tartályokat tárolták, melyeket az építési munkálatokkal párhuzamosan bontanak el. A tervek szerint augusztus 30-ig befejezik a munkálatokat – hangzott el a munkaerőmű átadáson. Horváth Miklósné, a terület önkormányzati képviselője üdvözölte a munkálatok megkezdését:

- Hét és fél ezer ember lakik a környéken, s láthatóan rengeteg az autó, amelyeknek nincs elég hely. Ezen segít ez a projekt, amellett, hogy a régi parkolók felújítása is folyamatos. A 2010 előtti parkolószámok ezzel a beruházással megduplázódnak – mondta, felsorolva a környék többi jelentősebb nyári-őszi projektjét is a parkolófelújításoktól kezdve a helyi posta költözésének tervéig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában