Lebukott az exlégiós

2018.06.17. 10:00

Nemcsak az adót, a járulékot is elcsalták az őrzővédő cégek

Őrzővédő cégek vezetői ellen javasolnak vádemelést a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyi nyomozói.

FMH

Vagyonvédelmi megbízásokat vállaltak

Forrás: FMH Illusztráció

A cégláncolat több mint hatszázmillió forint kárt okozott az államnak, az adót és a dolgozók után fizetendő járulékot is elcsalták. Egy siófoki férfi irányította a vagyonvédelmi megbízásokat vállaló társaságot, mely mögött komplett cégláncolat állt. A háttérben álló, valóságban semmilyen tevékenységet nem végző vállalkozások a bevételek fiktív számlákon keresztüli elrejtésére szerveződtek.

Vagyonvédelmi megbízásokat vállaltak
Fotó: FMH Illusztráció

A dolgozókat mindig a láncolatot záró „bukó” céghez jelentették be, és utolsó láncszemként, papíron ezeknek a cégeknek kellett volna befizetniük az áfát is. A szolgáltatásokért kapott pénzből fizettek a dolgozóknak és finanszírozták a bűnbandát, a fennmaradó rész pedig az irányítók haszna maradt. Adót és járulékokat szándékosan nem fizettek. A rajtaütéskor 120 pénzügyi nyomozó több megyében, 35 helyszínen végzett házkutatásokat. A céghálózat feje egy egykori idegenlégiós volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában