Egy nemzet-három országból

2018.06.05. 09:27

Futás a sportbarátság jegyében, tizenkét indulóval Pusztaszabolcson

Már készülnek a futók, hogy a többszörös évfordulók keretében három országon át fussanak.

Czöndör Mihályné

Fotó: Czöndör Mihályné

A 2018-as évben az Egy nemzet- három országból projekttel közösen emlékezik három település Kisiratos (Partium) újraalapításának kétszáz, Pusztaszabolcs várossá nyilvánításának tíz és Balony (Felvidék) új testvértelepülési kapcsolatának első éves évfordulójára. Az emlékezés egyben a sportbarátság erősítése a települések között, közös futás keretében.

Pusztaszabolcs történetében ez a harmadik alkalom, hogy váltófutással érkeznek a testvértelepülésre. A városból a futók Balonyba, onnét július 19-én Pusztaszabolcsra, majd 20-án Kisiratosra futnak. A csapat 21-én érkezik Kisiratosra. A Sportbarátság futásban tizenkét futó (balonyiak és pusztaszabolcsiak), valamint két kísérő vesz részt.

Fotó: Czöndör Mihályné

A fotócsapat június 2-án találkozott, hogy megbeszéljék a részleteket: ki kivel lesz párban, mikor, mekkora távolságot tesznek meg, melyik települést érintik útjuk során. Induláskor Balonyban, valamint Pusztaszabolcson, érkezéskor Kisiratoson lesznek megemlékező ünnepségek. A találkozón megerősítették, hogy továbbra is kívánalom a mindennapi edzés és havonta összességében 120 km lefutása. Külön öröm, hogy a négy „veterán”, többszörös maratonfutó mellett nyolc huszonéves fiatal próbálja ki erejét és készül lelkesen a megmérettetésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában