Több mint 1800 méter hosszú árok készült

2018.06.29. 10:30

Folytatódott a vízrendezés Bakonycsernyén

A település 2010 előtt gyakran szerepelt a hírekben a sárlavinák, partomlások, árvizek okán.

B. Kiss László

Bakonycsernye, szőlőhegy

Fotó: Koppán Viktor Dávid / Fejér Megyei Hírlap

Jóformán, ha csak megdördült az ég, a tudósító már kapott a telefonhoz, hogy a polgármestert tárcsázza. A falut érintő komplex vízrendezésre még az előző polgármester idején, 2010 előtt elkészült a tanulmányterv – mondja Turi Balázs, a település jelenlegi elöljárója. Ennek – több lépcsőben történő – megvalósítására csak 2010 után nyílt meg a lehetőség a pályázatok révén. Az összességében egymilliárdos munkát szakaszolták.

A legutóbbi volt már a negyedik, a vízrendezést célzó nyertes pályázat. Ennek keretében az Akác utcában több mint 1800 méter hosszú árok készült, és 624 méteren a járdát is helyreállították. Építettek továbbá 93 méter hosszan egy három méter széles, vápás utat is, ami szintén levezeti a hegyről a vizet. A beruházásba bruttó 136 millió forint „épült bele”. Ezt az összeget – az utca egyik szakaszának leaszfaltozása céljából – további nyolcmillióval toldotta meg az önkormányzat – tudtuk meg Turi Balázstól.

Bakonycsernye, szőlőhegy
Fotó: Koppán Viktor Dávid / Fejér Megyei Hírlap

Az átadási ünnepséget csütörtökön délután tartották. Jelen volt Törő Gábor országgyűlési képviselő, illetve Molnár Krisztián, a megyei közgyűlés elnöke is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában