A saját világukban

2018.06.13. 08:30

Fejlesztőjátékra tett szert az enyingi egyesület

A játék sosem öncélú – hívja fel figyelmünket már a találkozó legelején László Péterné Krisztina, a Fejér Megyei Pedagógiai Szakszolgálat enyingi tagintézményének vezetője.

Szanyi-Nagy Judit

László Péterné tagintézmény-vezető a kék alapú épített világgal

Fotó: Szanyi-Nagy Judit/ Fejér Megyei Hírlap

Az enyingi épületben, ahol nemcsak a tagintézmény, de immár a nemrégiben alapított Lurkó Kuckó Egyesület is működik, tevékenyen folyik a munka. Szerteszét játékok találhatók, köztük pedig egy új, az úgynevezett „Világjáték teszt” is. – Iskola, kórház, padok, fák, vasút, tankok, tehenek és a háromfejű sárkány, ez mind a készlet része – mutat körbe Krisztina –, mely elemek a gyermekek megismerését segítik, s a játékon keresztül megmutatják, hogy mi az, amitől az adott fiatal szorong, fél.

László Péterné tagintézmény-vezető a kék alapú épített világgal
Fotó: Szanyi-Nagy Judit/ Fejér Megyei Hírlap

A nagy értékű játékot a Fehérvár Travel Közhasznú Alapítvány segítségével, pályázati úton szerezték be a szakemberek, egy intelligenciateszt-mérőeszköz mellett. Az együttműködésre, segítségnyújtásra nem ez az első példa: már 2016-ban is nyertek fejlesztési eszközöket az egyesület tagjai. S ahogyan Krisztina fogalmaz, a mostani játék is nagy segítséget jelent.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában