Fejér Megyei Polgárőr Nap

2018.06.02. 15:30

A Velencei-tó partjánál ünnepelnek a polgárőrök

Vannak dolgok, amelyeket természetesnek veszünk – ilyen az egészség és a biztonság is. A Fejér megyei polgárőröket ünnepelték a Velencei-tó partján.

S. Töttő Rita

Koszti András Velence polgármestere is elismerésben részesült a napon

Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

Pedig ezekért folyamatosan tenni kell, nem alapból jár nekünk – emlékeztette Koszti András Velence polgármestere a Fejér Megyei Polgárőr Nap házigazdájaként az egybegyűlteket szombaton, a kastélypark verőfényes napsütésében.

Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

Az utóbbi tíz év legjobb munkája

Ezúttal Velence adott otthont a Fejér Megyei Polgárőr Nap ünnepségének, melyen Varga Péter megyei rendőr-főkapitány vázolta köszöntőjében az elmúlt időszak rendőri-polgárőri együttműködésének sikereit:

– Tavalyi eredményeink az utóbbi tíz év legjobbját mutatták. Elértük, hogy a a regisztrált bűncselekményszám 8 ezer alá csökkent – majd hozzátette: ehhez azonban szükségük volt a polgárőrök segítségére, akiknek nagy szerep jutott a közbiztonság biztosításában is.

Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

Cseh István, a Fejér Megyei Polgárőr Szövetség elnöke pedig elmondta: az elmúlt évben is kiemelkedő statisztikát mutatott a megyei polgárőrség, közel félmillió órát teljesített szolgálatban.

Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke pedig e szavakkal nyitotta meg a rendezvényt:

- A rendőrök, rendészeti szervek, az önkormányzatok és a polgárőrség együttműködése eredményezte azt, hogy Magyarországon van a legjobb közbiztonság Európában. Ezt lehet magyar valutának is tekinteni, amit be lehet váltani a turizmus, a gazdaság, a kultúra fejlesztésére, az emberek nyugalmára – majd hangsúlyozta: a polgárőrség fel van készülve a jövő kihívásaira is.

Túrós András nyitotta meg a rendezvényt
Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

Elismeréseket is átadtak

Az eseményen kitüntetéseket, díjakat is átadtak. Elismerésben részesült Fehér István, a velencei polgárőrség elnöke, Koszti András, Velence polgármestere, akik a Polgárőr Érdemkereszt arany fokozatát kapták.

Koszti András Velence polgármestere is elismerésben részesült a napon
Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

Ezüst fokozatot kapott Bognár Ferenc, a velencei polgárőrség tagja és Séder István, a Sukorói Polgárőr Egyesület elnöke, bronz fokozatban részesült Bíró András, Pákozd polgárőrségének vezetője. Szent László-plakettet vett át Idei József, az alapi polgárőrök tagja, Kovács Dénes, a pusztaszabolcsi polgárőrég tagja, Márkus Gyula, Gárdony polgárőrségének elnöke, Nagy Roland, a sukorói polgárőrség tagja, Szudi Tibor, a velencei polgárőrség tagja. Ezt követően rendőrségi tárgyjutalmat kapott Christe Rezső Ercsiből, Gelencsér László Pátkáról, Katona Sándor Alsószentivánról.

Cseh István beszédet mond
Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

Év Polgárőre elismerésben részesült Farkas Dániel a daruszentmiklósi polgárőrség elnöke, Ignéczi Károly Róbert, a bakonycsernyei polgárőrég tagja, Soós András, Besnyő körzeti megbízottja, Kovács Krisztián, a perkátai polgárőrség ellenőrző bizottsági tagja, Márki Ferenc, a tordasi polgárőrség tagja, Sáfrán István, az alapi polgárőröktől, Sénik István Velencéről, Tóth Károly, a napai polgárőrök vezetője és Varga László, Sukoró Polgárőr Egyesületének elnökhelyettese.

Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

Ezt követően tárgyjutalmakat adtak át, s végül megkezdődhettek a sportos és gasztronómiai élvezetek a megyei polgárőr napon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában