Egyhangú határozat

2018.06.21. 12:14

Apáti István, a Jobbik országos alelnöke: felszólítjuk Horváth-Tancsa Ágnest, adja vissza a mandátumát!

Sajtótájékoztatón szólította fel csütörtökön Apáti István, a Jobbik országos alelnöke és Fazakas Attila, Fejér megye 2-es választókerületének országgyűlésiképviselő-jelöltje Horváth-Tancsa Ágnest, hogy adja vissza székesfehérvári önkormányzati képviselői mandátumát.

Szanyi-Nagy Judit

Horváth-Tancsa Ágnes önkormányzati képviselő a jövőről beszélt

Fotó: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

– A Jobbik országos elnöksége egyhangú határozattal döntött arról, hogy Horváth-Tancsa Ágnes Izabellt visszahívja székesfehérvári önkormányzati képviselői mandátumából, így a képviselőt felszóltjuk a listán megszerzett mandátumának visszaadására – mondta el lapunknak Apáti István, a Jobbik országos alelnöke.

Hozzátette: – Felkérjük továbbá arra is, hogy a korábban Jobbik Székesfehérvár, most Jobb Székesfehérvárért néven működő Facebook-oldal jogosultságait is adja vissza, hiszen ezek nem őt illetik. Egyúttal tájékoztatunk mindenkit, hogy az ott megjelenő tartalmak Horváth-Tancsa Ágnes és házastársa egyéni véleményét, nem pedig a Jobbik helyi alapszervezetének álláspontját tükrözik.

Apáti István alelnök ugyanakkor hangsúlyozta azt is, hogy a fehérvári alapszervezet feloszlatására, újjáalakítására, illetve Horváth-Tancsa Ágnes mandátumának visszahívására nem azért került sor, mert a tagok a Jobbik tisztújító kampányában Toroczkai Lászlót támogatták, hanem mert Horváth-Tancsa Ágnessel – ahogyan ő fogalmazott – képtelenség volt együtt dolgozni, az országos elnökség alkalmatlannak tartja arra, hogy önkormányzati képviselői munkáját folytassa.

A témakörben Horváth-Tancsa Ágnes önkormányzati képviselőt is megkerestük, aki lapunktól értesült a sajtótájékoztatón elhangzott információkról. Elmondta: – Amíg hivatalosan, írásban senki nem keres meg, addig nem tudok érdemben reagálni erre a felvetésre, a sajtón keresztül üzengetve komolytalan ez az ügy.

Arról, hogy Horváth-Tancsa Ágnes visszaadja-e az önkormányzati képviselői mandátumát, ő maga dönt.

Vezető kép: Horváth-Tancsa Ágnes

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában