Beszámoló

2018.06.21. 19:00

A rendőrség munkája volt terítéken a megyei közgyűlés ülésén

Egyhangú igen szavazattal fogadta el a megyei közgyűlés csütörtökön a Fejér Megyei Rendőrkapitányság tavalyi munkájáról szóló beszámolót.

B. Kiss László

Az írásos beszámolóhoz Varga Péter dandártábornok, a megye rendőr-főkapitánya szóbeli kiegészítést is fűzött. Elmondta, hogy a legfontosabb cél az volt, hogy akkor sem keletkezhetett – úgymond – közbiztonsági deficit, ha a határőrizet miatt kevesebb rendőr is maradt Fejérben. A bűncselekmények száma további két százalékkal, 8168-ra csökkent a múlt évben. Korábban volt olyan esztendő, amikor ez a szám 20-30 ezer körül mozgott – emlékeztetett. Jelentősen kevesebb rablás történt, mint előzőleg, ráadásul a 27-ből 26-ot felderítettek. A tábornak felidézett egy-két konkrét esetet is. Így megemlítette, hogy órákon belül elkapták azt a személyt, aki tavaly februárban megölt egy idős férfit Perkátán. A közterületen való jelenlétet – a rendőrök időszakos határőr-szolgálatára tekintettel – túlórákkal oldották meg, és sok segítséget kaptak a megye 101 polgárőr szervezetétől is – húzta alá a főkapitány. Folyamatosan változik, javul a rendőri intézkedések kultúrája, a szankcionáló rendőr képét mindinkább felváltja a segítséget, támogatást nyújtó hatósági személyé – derült ki az elmondottakból.

A közgyűlésen jelentette be Árgyelán János, a Jobbik frakcióvezetője, hogy kilépett a pártból. Így tettek frakciótársai is. A frakciót azonban egybe szeretné tartani. Azt, hogy lehetséges-e ez, s ha, igen módon, még tisztázni kell – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában