Hagyományteremtő összejövetelt rendeztek

2018.06.18. 17:00

A nyolcvanon túliakat köszöntötték Dégen

Bár még zöldellnek a kocsányon lógó szőlők, a hűst adó és borokat rejtő pincék így is kellemes helyszínként szolgálnak a mulatozni vágyók számára.

Szanyi-Nagy Judit

Csoportképen a nyugdíjasok, köztük a három ünnepelt: Nyulász Gáborné (középen kék felsőben), Molnár István (középen hátul fehér ingben) és Gyimesi Ferenc (jobb szélen)

Fotó: Szanyi-Nagy Judit/ Fejér Megyei Hírlap

A múlt hétvégén a dégi Margaréta Nyugdíjasklub tagjai úgy döntöttek, hogy közösen mulatnak egyet a László Péter alpolgármester által felajánlott szőlőhegyi pincében.

Az „összejárás” náluk különben nem újkeletű: a tagok folyamatosan tartják egymással a kapcsolatot, rendszeresen készülnek a különböző helyi és megyei ünnepségekre, rendezvényekre, hiszen ezeknek a megmozdulásoknak aktív résztvevői. A mostani alkalom mégis más volt, hiszen ezúttal – a vendégek legtöbbjének nagy meglepetésére – a nyolcvanadik életévüket betöltött tagokat köszöntötte a vezetőség.

 

– Szeretnénk hagyományt teremteni az ünnepségből, s évente felköszönteni azokat a tagjainkat, akik az adott évben betöltötték, betöltik nyolcvanadik születésnapjukat – magyarázta Fodor Ilona, a nyugdíjasklub vezetője. Ezúttal négy klubtagot köszöntöttek a jelenlévők.

– Mivel idén hívtuk életre ezt a kezdeményezést, nemcsak a kereken nyolcvanéves tagjainkra, de az idősebbekre is gondoltunk. Ők mindnyájan egy Sörös Tibor helyi alkotó által gravírozott poharat kaptak, melyen egy nagy nyolcvanas olvasható. Az ajándéktárgy mellé emléklap is járt, rajta az ünnepeltek tényleges korával – részletezte Fodor Ilona, a Margaréta Nyugdíjasklub vezetője.

Csoportképen a nyugdíjasok, köztük a három ünnepelt: Nyulász Gáborné (középen kék felsőben), Molnár István (középen hátul fehér ingben) és Gyimesi Ferenc (jobb szélen)
Fotó: Szanyi-Nagy Judit/ Fejér Megyei Hírlap

Személyesen hárman vették át a szeretetteljes meglepetést: az idén 80 éves Nyulász Gáborné, a 83 éves Molnár István és a 85 éves Gyimesi Ferenc. Sajnos a negyedik ünnepelt, a 82 éves Bán Istvánné nem tudott jelen lenni a köszöntőn, így az ő ajándékát a klubtagok később juttatják el neki. A könnyes perceket további köszöntők követték, melyek során a klub előző vezetői, tagjai is felszólaltak.

– A tudósok bebizonyították, hogy aki közösségbe jár, tovább él. Mi magunk is megtapasztalhatjuk ezt, hiszen csak a mai alkalmon négy nyolcvan év feletti társunkat köszönthettük – emelte ki Lázár Melinda. Hozzá csatlakozott Magasföldi Tiborné Marcsi is, mondván: – Hiába beteg az ember, a szíve a nyugdíjasklubba húzza: még a rosszabb pillanatokban is úgy dönt, eljön ebbe a közösségbe, mert itt boldog perceket szerezhet magának és társainak is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában