DUE

2018.05.12. 08:30

Sajtófesztivál: taroltak a fehérvári rádiósok

Negyed évszázados lett a budapesti rendezvény, a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete (DUE) által szervezett országos sajtófesztivál.

Szanyi-Nagy Judit

A kamerák kereszttüzében László Vivien (Táska Rádió)

Fotó: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap

S hogy mi köze Fejér megyének mindehhez? Azon kívül, hogy a székesfehérvári Lánczos Kornél Gimnáziumban működő Táska Rádió fiataljai rendszeresen – így idén is – élőben tudósítanak az eseményről, az iskolák és azok diákjai által benyújtott, különféle kategóriákban (például rádióműsor, online és nyomtatott sajtó) megszületett médiapályázatokat is elbírálták itt. A pályázók közül pedig, mint előzetesen megtudtuk, megyei győztesek is kikerültek. Éppen ezért nyakunkba vettük a fővárost, hogy első kézből tudósíthassunk a megyei sikerekről – melyek több kategóriát is érintettek.

A helyszínként szol gáló Tesla Budapest zsúfolásig megtelt fiatalokkal. Leginkább az általános és középiskolás korosztály képviseltette itt magát, természetesen a kísérőik által felügyelve. Az emberek mégis jól elfértek egymás mellett, hiszen a rendezvénytér egy udvarból, földszintből, s azokon kívül még további két emeletből állt. A programok között is bőven lehetett válogatni: míg az egyik szinten a köszöntők és a médiapályázatok kihirdetése zajlott, addig a másik szinten vetélkedőkön vehettek részt, a harmadikon pedig közismert médiaszemélyiségekkel beszélgethettek a zömében média iránt érdeklődő fi atalok. Számunkra leginkább az egész délelőttöt felölelő eredményhirdetés-sorozat volt a legérdekesebb. Itt derült fény ugyanis arra, hogy a fesztivál egyik állandó résztvevője, a Táska Rádió stábja nemcsak plusz programot biztosít az ország idelátogató iskolásainak, de sorra elnyerik a különféle díjakat is.

A kamerák kereszttüzében László Vivien (Táska Rádió)
Fotós: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap

Az év (középiskolás) diákrádiósa kategóriában Havasi Maja és Molnár Eszter győzedelmeskedett, egy, az iskolai és a családon belüli bántalmazást feldolgozó témával. A lányokról az is elmondható: úgy értek el ilyen nagy sikert, hogy még csupán „gyakornokok”, azaz a Lánczos Kornél Gimnázium kilencedik osztályos tanulói. Ezeket a kiegészítő információkat már Ollerinyi Tamástól, a Táska Rádió programigazgatójától tudtuk meg, aki nem mellesleg a nap másik főszereplője volt, hiszen – a diákok jelölése, majd a zsűri döntése alapján – az év mentora címet nyerte el. Amint a rádióvezető fogalmazott: hatalmas elismerés ez neki, hiszen azok a fiatalok jelölték a díjra, akikkel nap mint nap együtt dolgozik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában