humanitárius település

2018.05.28. 12:06

Összetartó családként működnek a soponyaiak

A humanitárius települések vándorbotja ismét útra kelt, most Soponyára került.

Szanyi-Nagy Judit

Béndek József polgármester Nemesgulács polgármesterétől, Nagy Rudolfnétól vette át a vándorbotot

Fotó: Szanyi-Nagy Judit/ Fejér Megyei Hírlap

Fehér alapon vörös kereszt – jól ismert zászlók mutatták az utat az impozáns helyszín, az ökocentrum felé, szerte a településen. Itt tartották ugyanis május 26-án – mintegy folytatva az egy nappal korábbi vöröskeresztes világnapot – a humanitárius települések VIII. országos találkozóját. S hogy mitől lesz humanitárius egy település? Hát például a következőktől:

– A helyi szervezetek összefogottságától, a lakosság aktivitásától, és attól, hogy a településen élők tesznek a Vöröskereszt programjainak népszerűsítéséért: évente legalább kétszer véradást szerveznek, valamint vöröskeresztes alap- és ifjúsági szervezetet működtetnek – részletezte Fábián Károly, a megyei szervezet elnöke. A humanitárius település címet 2007-ben hívták életre, azóta immár 38 helység tudhatja magáénak a titulust. Köztük Soponya is.

Béndek József polgármester Nemesgulács polgármesterétől, Nagy Rudolfnétól vette át a vándorbotot
Fotó: Szanyi-Nagy Judit/ Fejér Megyei Hírlap

Soponya 2016-ban nyerte el a címet, idén pedig már házigazdája volt az országos eseménynek. A megszervezett programok (a fúvós, néptánc és népzenei bemutatók, kézműves vásár) nagy sikert arattak, és itt vehették át elismeréseiket az első pályázók (Jászágó, Rábakecöl, Váncsod), valamint a több éve aktív települések képviselői is. Béndek József polgármesternek a találkozót szimbolizáló vándorbotot adták át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában