Nem mennek remízbe!

2018.05.18. 14:27

Mégis marad Tósoki Attila vasútkiállítása

Tósoki Attila hétfőn kezdte volna szétszedni a székesfehérvári Táncsics utcában kiállított modellvasútját. A három éve megnyílt kiállításnak az utolsó pillanatban nyújtott óvó kezet a város.

Majer Tamás

Lesz még nyár. Tósoki Attila a Balatont is elhozta Székesfehérvárra

Fotó: Nagy Norbert

A közgyűlés egyik, az idei költségvetést módosító határozata részeként kap támogatást a vasútkiállítás, amely Fehérvár olyan régiségeinek is emléket állít, mint a vasút előtti Gomba presszó és az egykori II. számú irányítótorony.

Anyagi nehézségek miatt nagyon úgy nézett ki, hogy bezár a hely, s bepöfögnek a remízbe a mini mozdonyok.

A döntés értelmében, első körben jövő év február 28-ig átvállalja a város a kiállítás helyének bérleti díját, rezsijét, s egy fő alkalmazottjának bérét. Információink szerint a fenti dátum után is folytatódhat az együttműködés.

Tósoki Attila lapunknak elmondta, továbbra is ő lesz az egyes számú modellvasutasa a játéktérnek. Gondoskodik a terepasztal fejlesztéséről, javításáról. Nyitás június elsején. Addigra elkészül a duplós terepasztal, amelyen a gyerkőcök szabadon „garázdálkodhatnak”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában