SNI és "átlagos" gyerekek játszanak egymással

2018.05.26. 08:15

Már zajlik a Szivárvány Fesztivál Dinnyésen

A heves délelőtti záporral pénteken elúszott a szabad térre tervezett rendezvény megnyitója, amely így csak fél 11-re fogott szilárd talajt a Dinnyési Templomkert színpadán.

Sági Zoltán

Jacko, alias Oláh Márk produkciója nagy tetszést aratott

Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

Nánási Zsófia, a fesztivál háziasszonya elmondta: a 2007-ben alakult Szivárvány Törzs az első projektjeit még informális csoportként valósította meg. A 2010-ben közhasznú egyesületté alakult szervezet főként a Velencei-tó Környéki Egységes Pedagógiai Módszertani Szolgáltató Intézmény (EgyMI) oktatóinak kezdeményezéseiből és pozitív energiáiból táplálkozik, de támaszkodik azokra a speciális nevelési igényű gyermekekkel foglalkozó társintézményekre, egyesületekre is, akikkel az eddigi szakmai munka során kapcsolatok épültek ki.

Jacko, alias Oláh Márk produkciója nagy tetszést aratott
Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

A nyitónapon az ország minden részéből érkezett gyermekotthoni és szakiskolai csoportok versengtek egymással, produkcióik közül a nap végén háromtagú zsűri hirdetett győzteseket. Az egész hétvégés rendezvény célja az, hogy a sajátos nevelési igényű gyermekek az „átlagos” iskolákban tanuló diákokkal közösen jussanak élményekhez, csökkentve ezzel az őket érő negatív, szegregációs hatásokat.

 

Szombaton és vasárnap a csoportok szabadon választhatnak a felkínált programlehetőségből, amelyek között olyanok szerepelnek, mint a métabajnokság, a tavi kenuzás és fürdés, illetve íjászkodás és hucul lovakkal való ismerkedés az egyesület nemrég kialakított verebi jurtatáborban – persze ottalvással.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában