A békét a távolban is a hazáért őrzik

2018.05.25. 10:30

Látogatás a Balkánon – Szarajevóban járt Cser-Palkovics András

A magyar honvédelem napja alkalmából tett látogatást Székesfehérvár első embere a békemisszióban részt vevő katonáknál.

Nagy Zoltán Péter

Katonákkal járta be Szarajevó belvárosát Cser-Palkovics

Fotó: Nagy Zoltán Péter/Fejér Megyei Hírlap

A Szarajevóban állomásozó magyar katonák jelentős része fehérvári vagy annak környékéről való, nem csoda, hogy az alakulat egy kisfilmmel éppen Fejér megye székhelyére küldött üzenetet a múlt héten. A fehérváriak kivetítőn láthatták ezt a kisfilmet, és többen azonnal üzeneteket fogalmaztak meg a magyar honvédeknek. Ezen üzeneteket adta át Cser-Palkovics András, Fehérvár polgármestere valamennyi missziót teljesítő katonának. Az állományülésen tartott megemlékezésen megható volt tapasztalni azt az elérzékenyülést, amely a honvédeken látszott: „gondolnak ránk is odahaza!”.

Katonákkal járta be Szarajevó belvárosát Cser-Palkovics
Fotó: Nagy Zoltán Péter/Fejér Megyei Hírlap

– Azt, hogy otthonainkban biztonságban élhetünk, annak is köszönhetjük, hogy béke van a Miljacka folyó partján, és ezt a békét a mi honvédeink is biztosítják! – mondta Cser-Palkovics, amikor a civilek üzenetét átadta. Mihócza Zoltán vezér őrnagy, az ÖHP parancsnoka is elutazott a külhonban szolgálatot teljesítő katonákhoz. A látogatásról bővebb tudósítást portálunkon hamarosan olvashatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában