gyakorlati és elméleti ismeretek

2018.05.14. 14:40

Kettős sikert aratott a Perczel a Vasnyűvőn

Kettős sikert könyvelhetett el a móri Perczel szakgimnázium a négy megyés gépi forgácsoló versenyen. Összetettben és csapatban is diákjai szerezték meg az első helyet. 

B. Kiss László

Vasnyűvő. Így nevezik a gépi forgácsoló szakmát tanuló diákok versenyét, amelyet már 14. alkalommal rendezték meg. A helyszín a kisbéri Bánki Donát Szakközépiskola tanműhelye volt, a versenyt a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint helyi cégek, vállalkozók támogatásával szervezték meg. A vetélkedő célja, hogy népszerűsítse a gépi forgácsoló szakmát. Erre azért is van nagy szükség, mert ez a művelői számára egyébként jó megélhetést biztosító szakképesítés is a hiányszakmák közé tartozik.

A vetélkedőn négy megye – Komárom-Esztergom, Győr-Moson-Sopron, Veszprém és Fejér – tíz iskolájának összesen húsz, a gépi forgácsoló szakmát tanuló diákja mérte össze tudását, ügyességét. A versenyen Móricz Csaba, a móri Perczel Mór szakgimnázium és szakközépiskola növendéke végzett az első helyen összetettben, ahol a gyakorlati és elméleti ismeretekről is számot kellett adni. A csapatversenyben ugyancsak a móriaké lett az elsőség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában