A faluban élő szülők bizalmat szavaztak

2018.05.02. 07:30

Két első osztály indul Pusztavámon

A születendő gyermekek száma folyamatosan csökkent, így a beiskolázásra várók száma is. Örömteli hír, Pusztavámon az ősszel két első osztály is indul, ami talán az eddigi tendencia végét jelentheti.

Nédó Géza

Kovács Géza: „Utoljára 1978-ban volt hasonlóan magas a beiratkozók száma”

Fotó: Nédó Géza/Fejér Megyei Hírlap

– Nagy változás minden gyermek életében, amikor a már jól megszokott óvodai falak közül a tágas és „rejtelmes” iskolába kerül – nyilatkozta lapunknak Kovács Géza a Móri Radnóti Miklós Általános Iskola Pusztavámi Tagiskolájának igazgatója.

– Ez a váltás már a beiratkozással kezdődik, amikor a nagycsoportos hivatalosan az iskola tanulójává válik, bár még vidám óvodásként éli életét. Leendő elsőseink ennek ellenére nem először lépték át intézményünk kapuját, hiszen a tanév során játékos formában már megismerkedhettek a tanító nénikkel, a tantermekbe is bejutottak. Az idei beiratkozás, a nagy számú jelentkezés miatt az iskola életében is ritka eseményként könyvelhető el. Fenntartói egyeztetés során megerősítést nyert, hogy két elsős osztályt indíthatunk Pusztavámon – közölte az örömhírt az iskola igazgatója.

Kovács Géza: „Utoljára 1978-ban volt hasonlóan magas a beiratkozók száma”
Fotós: Nédó Géza/Fejér Megyei Hírlap

A beiratkozás alapján, szeptemberben, 17 és 16 kisdiákkal kezdhetik meg munkájukat tanítóink. Tudomásom szerint arra – sajnos – évtizedek óta nem volt példa a településen, hogy párhuzamos osztályok indulhattak. Utoljára 1978-ban volt hasonlóan magas a beiratkozók száma. Számomra ez két dolgot jelent: úgy hét-nyolc évvel ezelőtt a fiatal családok bizalommal tekintettek a jövőbe, illetve az iskolaválasztáskor az itt élő szülők többsége bizalmat szavazott a helyi intézménynek, az itt dolgozó pedagógusoknak és az általuk végzett munkának. Azt remélem, hogy felelősen döntöttek, abban pedig biztos vagyok, hogy jól választottak! Minden erőnkkel azon munkálkodunk, hogy biztos alapokat rakhassunk le diákjainknak a további sikereikhez – mondta Kovács Géza igazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában