jelentős a javulás

2018.05.02. 08:30

Egyre kevesebb a munkanélküli Ercsiben

A javuló munkanélküliségi helyzetről, a fogorvosi ellátásról is beszélt lapunknak Győri Máté polgármester.

Bokros Judit

Győri Máté polgármester kezdte alakosok tájékoztatását

Fotó: Fehér Gábor/ Fejér Megyei Hírlap

A legutóbbi testületi ülésen kiemelkedő napirendi pont volt a munkanélküliségi helyzetről szóló tájékoztató. Győri Máté polgármestertől ennek kapcsán megtudtuk: míg 2014-ben 660, addig 2017-ben már csak 285 regisztrált munkanélküli volt a városban. Ez jelentős javulás, ami egyrészt annak köszönhető, hogy több helyi cég bővített és adott munkát ercsieknek.

Másrészt a környékben is többen helyezkedtek el, illetve lehet dolgozni az önkormányzati szociális szövetkezeten belül. A meglévő körülbelül 280 munkanélkülivel – akiknek a képzettségük és a hozzáállásuk sem feltétlenül megfelelő – is van tervük: uniós pályázaton belül szeretnék foglalkoztatni őket.

Szó volt az ülésen a fogorvosi ellátásról. A polgármester szerint ez gyenge lábakon állt, így júliustól új szolgáltató látja el a betegeket, de természetesen a TB által finanszírozott módon. Így már két fogorvoshoz mehetnek rendszeresen a betegek.

A járóbeteg-szakellátónál ugyan bizonyos területeken még mindig van orvoshiány, ám örömteli hír, hogy az új vezető jelenléte óta két doktor visszatért. A 2-es körzetből pedig sajnos még mindig hiányzik egy gyermekorvos.

Fontos pont volt a Mázsaház utca felújítása is. Az erre fordított közbeszerzési összeget meg kellett emelni, mert a munkálatok ezt indokolják – mondta el a polgármester, aki az óvoda- és iskolatejprogramban való részvételt is megemlítette. Ennek keretében a gyerekek heti négy alkalommal kapnak tejet vagy tejterméket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában