Nem a kórház hibázott!

2018.05.15. 10:07

Használt tű szúrt meg egy embert Székesfehérváron

Használt injekciós tű szúrta meg egy nő lábszárát a sürgősségi osztály folyosóján a székesfehérvári kórházban

V. Varga József

A biológiai terápiás szerek injekciós vagy infúziós formában állnak rendelkezésre

Forrás: shutterstock

Az illető nő az apját vitte szemműtétre a kórházba, majd várakozás közben a sürgősségi osztályának folyosóján hirtelen rovarcsípéshez hasonlítható, szúró, égető fájdalom nyilalt bele a lábszárába. Egy mentőtiszt sétált el mellette, kezében egy „veszélyes hulladék, fertőző anyag” feliratú nagy zsákkal.

A zsák használt fecskendőkkel volt tele, az illetőt egy használt tű szúrta meg. A baleset után a nőt ellátták a kórházban, Hepatitis-B elleni védőoltást kapott, és majd legalább fél évig kontrollra kell járnia.

Az érintett a 24.hu nevű portálnak írta meg történetét, egyebek mellett azt, hogy panaszt tett a mentőknél, konzultált a betegjogi képviselővel, valamint feljelentést tett a rendőrségen a mentőtiszt ellen.

Az eset kapcsán a kórház vezetésénél érdeklődtünk. Csernavölgyi István, a Szent György kórház főigazgatója az következő tájékoztatást adta a Fejér Megyei Hírlapnak:

Az esetet kivizsgáltuk, a látogató sérülését haladéktalanul elláttuk. Az intézmény a veszélyes hulladék kezelését, tárolását és szállítását a vonatkozó szabályzatnak, illetve a 12/2017. (VI. 12.) EMMI rendeletnek megfelelően, a betegbiztonságot szem előtt tartva végzi. Az említett egyedi eset kapcsán a kórház részéről semmiféle mulasztás nem történt.

Sturcz Tímea rendőr őrnagy, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának munkatársa a következőket közölte lapunkkal:

A kérdéses eset kapcsán a Székesfehérvári Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétség elkövetésének gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában