felvonulás, díjátadók és edzések

2018.05.02. 07:00

Megtelt a Bregyó Fehérvár sportéletével – Így telt a Sportmajális

Zavarba ejtően széles volt a kínálat az idei városi Sportmajálison is, amely az egyesületek felvonulásával kezdődött.

Bokros Judit

A rendezvény fő helyszínén számos, a város sportéletében aktív klub, egyesület tartott bemutatót. Díjakat adták át, Rubint Réka is megérkezett egy edzés kedvéért.

Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

Kedden reggel, a Band of StreetS zenekar kíséretével indult meg a fehérvári sportegyesületek hagyományos felvonulása a Piac tértől a Bregyó közig.

A hivatalos megnyitó előtt az Albatrosz Repülő Egyesület tartott ejtőernyős bemutatót, majd Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte a közönséget hangsúlyozva: a rengeteg sportoló jelenléte újra bizonyítja, hogy Fehérvár sportváros. Szintén ő adta át az atlétikapályán a Székesfehérvár Sportjáért díjat két elismert szakembernek: Halász Gézának, az ARAK Utánpótlás Akadémia volt szakedzőjének és Korponai Istvánnak, a Volán Fehérvár öttusa szakosztálya szakmai vezetőjének.

A rendezvény fő helyszínén számos, a város sportéletében aktív klub, egyesület tartott bemutatót. Díjakat adták át, Rubint Réka is megérkezett egy edzés kedvéért.
Fotós: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

Az átadó helyszínéül szolgáló színpadon ezután beindult az alakreform, hiszen Rubint Réka érkezett, akit már igencsak sokan vártak. A füves placcon természetesen a hölgyek voltak többségben, legalábbis többnyire ők vettek részt az izzasztó edzésen.

Míg Réka a színpadról reformált, addig a pálya többi részén és a másik színpadnál a különböző sportágakat képviselő egyesületek, klubok bemutatóztak, gyakoroltak. Dedikáltatni is lehetett az Alba Fehérvár kézilabda-és kosárlabdacsapatának sportolóival, a Fehérvár AV 19 jégkorongozóival, a Fehérvár Enthroners amerikaifutball-csapatának tagjaival és a Videoton FC labdarúgóival.

 

A nagyszínpadon 11 órától egymást követték a sportegyesületek bemutatói. A Kid Rock and Roll SE fürge fiataljai akrobatikus rock and rollal pörgették föl a nézőket, aztán mások mellett kerékpárosok, mazsorettek, versenytáncosok, rúdsportot űzők következtek. Az ízelítők jól reprezentálták Fehérvár színes sportéletét.

Szinte minden sport, mozgásforma kipróbálható volt kedden a küzdősportoktól kezdve a táncokig, a klubok, egyesületek pedig készségesen tájékoztatták az érdeklődőket.

A vizes sportok kedvelőit a szomszédos Csónakázó tónál várták, oda szintén sokan csábultak át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában