Együttműködés, jó kapcsolat

2018.05.31. 14:00

A bicskei rendőrkapitány a gyors reagálást tartja legfontosabbnak

A bűncselekmények száma csökkent, a felderítéseké nőtt a Bicskei járásban. Balázs Sándor rendőr alezredes ad számot az érintett önkormányzatoknak a kapitányság elmúlt évi eredményeiről.

Zsohár Melinda

A városháza előtt Oláh István törzszászlós, szolgálatparancsnok (balra) és Gajdos Gergő főtörzsőrmester, balesethelyszínelő

Fotó: Zsohár Melinda / Fejér Megyei Hírlap

Országosan is kiemelten jók a Bicskei Rendőrkapitányság hatókörében a 2017-es bűnügyi statisztikák, világlik ki Balázs Sándor rendőr alezredes, kapitányságvezető beszámolójából. A járás tizenhat településének önkormányzatait tájékoztatja személyesen, vagy közvetlen munkatársai bevonásával a kapitány a napokban. Az eredmény az önkormányzatokkal és a polgárőrökkel, valamint a lakossággal való együttműködésnek is köszönhető, hangsúlyozza Balázs Sándor, méltatva munkatársai teljesítményét. A „kötelező”

kapcsolattartáson felüli kommunikációt és a kölcsönös bizalmat szorgalmazza beosztottjai és a környezetük között.

Balázs Sándor rendőr alezredes, bicskei rendőrkapitány
Fotó: BRFK

Kerékpárok regisztrációja, elsőként

A bicskei kapitányságon kezdeményezték az országban elsőként a kerékpárok önkéntes és ingyenes regisztrációját 2013-ban, azóta számos követőjük akadt. A járásban ezernél több a regisztrált bicikli, s hogy ennek köszönhető-e, de ritka a kerékpárlopás a területen.

A rendőrkapitány értékel

A gépkocsilopás és -feltörés is minimális, s csökkent a lakásbetörések száma – a felsorolt bűncselekmények felderítési aránya azonban folyamatosan nő, mutatják a grafikonok. A kiemelt bűncselekmények eredményes felderítése szintén nőtt. A kapitányságon törekszenek a minél gyorsabb reagálásra, s a konkrét intézkedésre, az érintettek szubjektív biztonságérzetét is növelendő. A visszajelzések szerint a lakosság értékeli ezt a hatékonyságot és gyorsaságot, járásszerte ez a tapasztalat. Ez értékesebb eredmény, mint maguk az impozáns számadatok Balázs alezredes szerint.

A városháza előtt Oláh István törzszászlós, szolgálatparancsnok és Gajdos Gergő főtörzsőrmester, balesethelyszínelő
Fotó: Zsohár Melinda / Fejér Megyei Hírlap

Tavaly indult a közterületen szolgálattevő rendőrök tréningezése Bicskén, az intézkedések kommunikációs és lélektani módszereihez nyújtanak segítséget szakemberek. Kondicionáló tornatermet alakítottak ki a felcsúti önkormányzat anyagi segítségével a kapitányság épületében, s tizenhárom rendőr teljesít iskolarendőri szolgálatot tizenöt iskolában. A Közlekedik a család országos vetélkedőjének döntője két járásbeli helyszínen, Bicskén és Etyeken zajlott.

A városháza előtt Oláh István törzszászlós, szolgálatparancsnok (balra) és Gajdos Gergő főtörzsőrmester, balesethelyszínelő
Fotó: Zsohár Melinda / Fejér Megyei Hírlap

Előadások, Salamon Lajos-díj

Bűn- és balesetmegelőzési előadásokat tartanak rendszeresen kisiskolás kortól a járás minden településén. Ha újabb bűncselekmény-forma vagy elkövetői magatartás csírái figyelhetők meg bárhol az országban, erre a bicskei rendőrök azonnal reagálnak a lakosság felkészítése, az elhárítás érdekében. A Belügyminisztérium vezetőképző szerve negyedévente Bicskére hozza hallgatóit az itt alkalmazott kreatív munkastílus tanulmányozására. A Bicskei Rendőrkapitányság 2016-ban az 1848-as hősről elnevezett Salamon Lajos-díjat kapta meg a Fejér Megyei Közgyűléstől – egyetlen kapitányságként a megyében és az országban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában