Füstön sütnek lassú tűzön

2018.05.25. 15:35

Barbecue bajnokok versenyén szerepel a KGB

Az Egyesült Királyságban rendezik meg a BBQ bajnokok ligájának versenyét. A 24 meghívott csapat között van a magyar bajnok, a székesfehérvári/velencei KGB – Katka-Gergő Barbecue – teamje is.

Tóth Sándor

Jó hangulatban indultak a barbecue bajnokok versenyére a Liszt Ferenc repülőtérről Fotó: KGB

Budapestről repülővel érkeztek Londonba, majd onnan 195 km-re levő Burton upon Trentbe autóval utaztak a KGB csapatának tagjai, hogy összemérjék tudásukat a füstön sütés lassú tűzön tudományában a kontinens legjobbjaival. A történelmi múltja mellett sörfőzdéiről híres városban péntektől-szombatra kerül sor a nemzeti Grand Champion-ok meghívásos versenyére, majd szombatról-vasárnapra egy nyílt nevezéses vetélkedésre. A rangos kulináris eseményre a Tállyán tavaly ősszel megrendezett első magyar BBQ Verseny és Fesztivál győzteseként kapott meghívást a fehérvári/velencei kötődésű KGB. Az USA-ban honos, de Európában is egyre jobban elterjedt gasztronómiai műfaj 24 bajnokcsapata Hollandiából, Németországból, Olaszországból, Svájcból, Belgiumból, Ausztriából, Finnországból, Csehországból, Magyarországról és a házigazda Egyesült Királyságból érkezett Burtonba, s rajtuk kívül még Ausztrália képviselője is az indulók között van.

Jó hangulatban indultak a barbecue bajnokok versenyére a Liszt Ferenc repülőtérről Fotó: KGB

A KGB csapatkapitánya, Turanitz Gergely szerint mindent megtettek, hogy jól felkészüljenek. Sokat gyakoroltak, hasznos tapasztalatokat szereztek a külföldi és hazai versenyeken, ahol fődíjakat és díjakat nyertek. A mostani Brew ’N’ QChempions League of BBQ-n az esélyeikkel kapcsolatban így nyilatkozott lapunknak Gergő az elutazásuk előtt: „Erős mezőny lesz, az biztos. Minden induló versenytárs Grand Champion. Amatőr és kezdő ezen a szinten nincs, csak olyanok, akik nemzetközi versenyeket nyertek. Előre nem lehet kiszámítani, mi lesz. Annyi hátrányunk van, hogy nem saját sütőt (smokert) használunk, s ottani alapanyagokkal/húsokkal dolgozunk. Viszont sok eszközt viszünk, új sütési technikákat és új fűszereket fogunk használni. Elsődleges szempont, hogy jól érezzük magunkat a burtoni Bajnokok Ligája versenyen, s ne ragadjon el bennünket a minden áron való győzni akarás.”

Drukkolunk, s egyben eredményes szereplést kívánunk a KGB teamjének: Turanitz Gergelynek, Turanitz Katalinnak, Lencsés Zoltánnak és Loncsár Andrásnak!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában