csirke-, marha-, sertésbarbecue

2018.04.15. 14:00

Újabb nagy gasztrosikert ért el a KGB csapata

Továbbra is sikeresen szerepel a fehérvári-velencei kötődésű barbecue-team a nemzetközi versenyeken. A hét végén Ausztriában megnyerték a fődíjat, és mellette egész versenytrófea-gyűjteménnyel tértek haza.

Tóth Sándor

Turanitz Kata és Gergő a versenyen: legközelebb május végén drukkolhatunk nekik, a bajnokok ligája meghívásos BBQ-versenyére, a Brew ’n' Q-ra utaznak az Egyesült Királyságba Fotó: KGB

A Kansas City Barbeque Society védnökségével rendezték meg a 2. Meat Smoke and Beer BBQ Competitiont a felső-ausztriai Welsben a napokban. A szomszédos ország európai hatókörű, nyílt versenysorozatán 17 csapat indult, a házigazda osztrákokon kívül Hollandiából, Németországból, Svájcból, Szlovákiából és Magyarországról érkeztek a legszuperebb barbecue sütő- és füstölő alkalmatosságokkal felszerelt résztvevők. Köztük a fehérvári és velenceiként egyaránt emlegetett KGB – Katka Gergő Barbecue és a BodrogSmoker (Bodrogkisfalud) képviselte a magyar színeket, a felvidéki (nagykaposi) magyarokból álló Fulac BBQ szlovák bejegyzéssel indult a hivatalos versenykiírás szerint.

Az eredmények összesítése alapján a KGB az első helyen, a Fulac BBQ a 13., míg a BodrogSmoker a 16. helyen végzett. A KGB csapatkapitányát, Turanitz Gergelyt (Gergőt) és csapattársait, Turanitz Katalint (Katkát), Loncsár Andrást és Lencsés Zoltánt is meglepte a csodálatos győzelem. Ugyanis az összesített első hellyel megnyerték a Grand Champion címet és vele járó trófeát, három kategóriában pedig elsők (csirke), másodikak (marhaszegy) és harmadikak (sertésoldalas) lettek, s egy 9. helyet (sertéslapocka) is szereztek. Ezenkívül ismét kiérdemelték a Rookie of Competition díjat, mint a verseny legjobb újonc csapata.

Turanitz Kata és Gergő a versenyen: legközelebb május végén drukkolhatunk nekik, a bajnokok ligája meghívásos BBQ-versenyére, a Brew ’n' Q-ra utaznak az Egyesült Királyságba Fotó: KGB

– Jó érzés volt ismét nyerni, mivel nem sok jóval kecsegtetett a verseny előszele. Az Amerikából rendelt fűszereink a húsvét miatt megcsúsztak, csak a verseny után hétfőn értek ide. Rossz előjelként éreztem azt is, hogy a három hete megrendelt marhaszegyből csak egy darabot tudtam a versenyre beszerezni, ugyanis nem egyszerű csúcskategóriás ausztrál vagy amerikai alapanyaghoz jutni a negyedév végén – meséli Gergő az előzményeket, amelyek nem sok reménnyel biztatták a verseny előtt. Szerencsére a BBQ-csapatok közti összetartás most is működött, és kisegítették őket különböző fűszerekkel a verseny helyszínén. Gergőt az ízlelőbimbói sem hagyták cserben, sikerült neki úgy kiválogatni a fűszereket, hogy a versenybírók tetszését is elnyerje a zsűrizésre átadott húsok ízesítése.

A KBG az ősszel Tállyán megnyert első magyarországi BBQ-verseny Grand Champion címével, a Welsben kiérdemelt újabb fődíjas bajnoki címmel, valamint a Weissensee-ben elért szintén dobogós harmadik helyével röpke fél év alatt a világ legjobb BBQ-csapatai közé küzdötte fel magát. Az eredményekről Turanitz Gergő így vélekedik: – A barbecue-s közösségben is nagyon számít, ha valaki Grand Champion címet nyer. Őszintén, a tállyai verseny után nem is gondoltam még egyszer ilyen sikerre. A hazai győzelmet szerencsének könyveltem el, de a welsi sikerünk után most már száz százalékig biztosak vagyunk benne, hogy van keresnivalónk és helyünk a BBQ-versenyek világában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában