Ha tavasz, akkor irány a kert!

2018.04.24. 13:47

Start a kertben! – évadnyitó a pusztaszabolcsi kertbarátokkal

A Pusztaszabolcsi Kertbarát Klub hétfőn tartotta évadnyitó rendezvényét.

Czöndör Katalin

Fotó: Czöndör Katalin

A Hagyományok Házában több mint harminc kertbarát jött össze. Ők többségében a Magyarország legszebb konyhakertje országos verseny helyi csapata. Szajkó János klubvezető a tavaszi munkálatokat vette számba. Beszélt a talajban előforduló lárvák, rovarok, fonalférgek gyökérkárosító hatásairól, tanácsolva bizonyos mikrobiológiai készítmények használatát, amelyek meggátolják a

talajkártevők elszaporodását. Szó esett a metszésről, a lemosó permetezésről, a krumplibogár elleni védekezésről.

Fotós: Czöndör Katalin

Czöndör Mihály, a kerti verseny koordinátora tájékoztatta társait, hogy ismét harminc feletti létszámban vesznek részt a kerti versenyben, szinte minden kategóriában van induló. Felhívta a vegyszerrel permetezők figyelmét a permetezési napló vezetésére, a várakozási idő betartására. Kiemelte a bio módszerek alkalmazását, a madáretető és itató fontosságát.

Fotós: Czöndör Katalin

Csányi Kálmán polgármester örömét fejezte ki, hogy holnap megkezdik a termelői piac kialakítását, amelyre oly nagyon készülnek a klubtagok. Május végére már használatba is lehet venni.

Fotós: Czöndör Katalin

A versenykoordinátor hungarikum gulyáslevessel kedveskedett a megjelenteknek. A jó étvágyú falatozás és a finom házi sütemények meghozták a résztvevők beszélgető kedvét: ki-ki saját kerti sikereit, problémáit mesélte. Egymásnak különféle magvakat, palántákat ajánlottak fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában