Ötven millió rekonstrukcióra

2018.04.04. 12:49

Rendeződik a soponyai belvízhelyzet

Sokáig kardoskodott a településvezetés azért, hogy végre megoldódjon az évtizedek óta fennálló probléma: az, hogy a vízgyűjtők, árkok rendben el tudják nyelni a vizet, a lakóingatlanok és az utak veszélyeztetése nélkül.

Szanyi-Nagy Judit

Az április 4-ei sajtótájékoztatón és munkaterület-átadáson Béndek József soponyai polgármester, Varga Gábor országgyűlési képviselő, valamint a kivitelező és a projektvezető vettek részt

Fotó: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap

Több vízgyűjtő, a falut védő övárok, valamint az Arany János utcában található földárokrendszer is megújul a kezdődő munkálatok során. Mint azt az ehhez kapcsolódó április 4-ei sajtótájékoztatón Béndek József polgármestertől megtudtuk: az utolsó támogatást a belvízrendezés témakörében 1998 környékén nyerték el Soponyán. A mintegy húszéves szünetet követően most ismét támogatás segítségével fejleszthetnek a településen: egy uniós forrásnak köszönhetően 50 millió forintot nyertek el a felszíni vízhálózat rekonstrukciójára.

A kivitelezőt már kiválasztották, a szerződést megkötötték, és április 4-én a munkaterületet is átadták. A munka a napokban el is kezdődik, párhuzamosan a 6307-es számú országút megújulásával.

A rekonstrukció során mintegy ötven új kapubejárót építenek majd, a régieket felújítják, tisztítják, az árkok egy részét burkolják, ahol pedig szükséges, eltávolítják a növényzetet is.

Az április 4-ei sajtótájékoztatón és munkaterület-átadáson Béndek József soponyai polgármester, Varga Gábor országgyűlési képviselő, valamint a kivitelező és a projektvezető vettek részt
Fotós: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap

A sajtótájékoztatón Varga Gábor fejlesztési biztos, országgyűlési képviselő kiemelte: lényegesnek tartja, hogy az ötezer fő alatti településekhez is eljussanak a megfelelő támogatások, hiszen a helyiek számára ezek a beruházások különösen fontosak.

– Szakmai szempontból kiemelendő, hogy az új vízelvezető rendszer a Séd–Nádor–Gaja-vízrendszer rehabilitációját követően, várhatóan 2019 végén fog igazán jól működni – emelte ki a projektvezető és a kivitelező, akik jól ismerik a térséget. A kiválasztásnál ugyanis ez is szempont volt, ahogyan az is, hogy ha lehet, helyi vállalkozók, kivitelezők közreműködjenek a beruházás megvalósításában.

A teljes Arany János utca földárokrendszere megújul
Fotós: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap

A projekt várható befejezési dátuma szeptember vége, október közepe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában