Duális Információs Nap

2018.04.19. 19:50

Nagyvállalatok képviselői találkoztak diákokkal

Teltházas érdeklődéssel indult csütörtökön a Városháza Dísztermében a Duális Információs Nap. Az az érkezőket rögtön a bejáratnál egy csapat deszkás látványa fogadta, autentikus szerelésben, olyannyira, hogy a gördeszkáik is tényleg ott lapultak a Díszterem sokat látott székei alatt.

Sági Zoltán

Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karának (ÓE AMK) Duális Információs Napja azzal a céllal jött létre, hogy duális képzéseik céges partnerei és a jelentkező diákok jobban megismerhessék egymást.

Cser-Palkovics András polgármester, Györök György dékán és Tick József rektorhelyettes Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

A rendezvényt Cser-Palkovics András polgármester nyitotta meg, aki szétnézve elégedetten nyugtázta: a kezdeti szándéknak megfelelően az lassan valóban kinövi a Dísztermet. Hangsúlyozta, a harmadik évében járó duális képzési program bővítése érdekében a város miliőjét is érdemes úgy finomhangolni, hogy a továbbtanuló fiatalok szívesen jöjjenek ide, és meghatározó élményekkel gazdagodjanak itt. Elmondta még, mivel a legkorszerűbb technológia van jelen a városban, a világ legkorszerűbb tudásának megszerzése válik lehetővé a duális képzésekre jelentkezőknek.

- A tanulás leghatékonyabb formája munka közben nézni a mestert- idézte Tick József rektorhelyettes Michael Jacksont, majd a polgármester szavaira visszakötve hozzátette még, a biztosított oktatási és technológiai feltételeknek hála: – egyedül a szerelmet nem tudjuk megígérni -.

 

Pogátsnik Mónika, az ÓE Duális Képzési Iroda igazgatója prezentációval megtámogatott előadásában a duális képzési rendszerrel és a jelentkezéssel kapcsolatos gyakorlati tudnivalókat foglalta össze. A nap további részében a cégek és a leendő hallgatók ismerkedtek egymással.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában