Eszement megméretés

2018.04.03. 10:30

Tréfás örömíjászatot szervezett a Lajoskomáromi Íjász Sportegyesület

Huncut, pajkos, tréfás, vicces – néhány jelző, amellyel a nap elején és végén illették a résztvevők a húsvéti örömíjászatot.

Szanyi-Nagy Judit

Vicces perceket okoztak az egyes állomások Fotó: Szanyi-Nagy Judit

A Lajoskomáromi Íjász Sportegyesület nem először szervezte meg tréfás örömíjász-versenyét, ám az esemény ezúttal a húsvéthoz kapcsolódott.

– Igyekeztünk mindent elkövetni annak érdekében, hogy kicsik és nagyok egyaránt jól szórakozzanak úgy, hogy közben alaposan át kell gondolniuk, teljesítik-e az adott pálya feladatát – értékelte a szervezést Csiszi István elnök.

A húsz állomásból álló pályán volt, hogy a versenyzőknek egy lengőkockába vagy egy tojásba kellett célozniuk, de nem volt könnyű feladat eltalálni a célpontot ülve és a magaslesből sem.

Vicces perceket okoztak az egyes állomások Fotó: Szanyi-Nagy Judit

A háromdimenziós állatok – úgymint a vadkan vagy a krokodil – pedig jól megbújtak a bozótban és a tóban, szintén megnehezítve ezzel a játékosok dolgát. Ehhez kapcsolódóan a pontozás is egyedi volt: a vashordóba dugott mormotánál eldönthette a versenyző, hogy rálő-e a célra, ezáltal kockáztatva a nyilát, vagy meg sem próbálja a küldetést, melynek következménye öt pont levonása volt.

A többek között Érdről vagy Hódmezővásárhelyről érkező versenyzők öt kategóriában íjászkodtak: mini (9 év alatt), gyerek, ifi, felnőtt és szenior.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában