Percről percre

2018.04.06. 15:33

Kövesse velünk élőben a Fidesz székesfehérvári kampányzáróját

A FEOL olvasói 17 órától hírfolyamunkon élőben követhetik a Fidesz székesfehérvári kampányzárójának eseményeit, ahonnan a helyszínen tartózkodó kollégáink percről percre tudósítanak.

Sági Zoltán

Budapest, 2018. február 18. Orbán Viktor miniszterelnök hagyományos évértékelő beszédét tartja a Várkert Bazárban 2018. február 18-án.

Forrás: MTI Fotó:

Fotó: Máthé Zoltán

Orbán Viktor múlt vasárnap jelentette be, hogy a Fidesz kampányzáró rendezvényére Székesfehérváron kerül majd sor. Noha a vidéki helyszínválasztás mindenképpen eltér a politikai pártok megszokott, Budapest-centrikus gyakorlatától, az azonban egyáltalán nem jelenthető ki, hogy ne volna fővároscentrikus. A kampányzáró eseménynek helyet adó székesfehérvári – mai léptékkel – terecske, a Városház tér ugyanis a magyar történelem aranyháromszögének, az egykori koronázó templom, a királyi palota és a koronázási domb kijelölte területnek a közepén, a magyar államiság szívében helyezkedik el.

Ikarusok az Országalmánál 1971-ben

A Városház tér nevezetessége, az Országalma egyébként meglepően aktuálisan kapcsolódik a jelenkori történelem eseményeihez is. Szerkesztőségünkben még fellelhető olyan régi felvétel, amelyen az Országalma tetejéről hiányzik a kereszt. A felvétel 1971-ben, a szocializmus virágkorában készült, abban a rendszerben, amelyről csak napjainkra derült ki, hogy a keresztek eltávolítására való hajlama a jelenlegi nyugat-európai politikai rendszerekkel rokonítja.

Ikarus az Országalmánál napjainkban

A Szent István-i hagyomány alapvetése, eleven és erős mozzanata, hogy amikor sem keletről, sem nyugatról, sem jobbról, sem balról nem remélhető semmi jó, akkor az még mindig érkezhet Odaföntről.

Tudósításért kattintson IDE!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában