Megyei ifjúsági döntő

2018.04.18. 07:15

Kis „tűzoltók” versenye a Szent Flórián körúton

Kedden reggel a székesfehérvári tűzoltólaktanyában vette kezdetét a Fejér megyei tűzoltóverseny ifjúsági döntője. Előválogatók során alakult ki az a dupla mezőny, akik közül a legjobbak a hét végén Budapesten, a Városligetben megrendezendő országos döntőbe jutottak tovább.

Sági Zoltán

Hat állomáson kellett megbirkózni a kihívásokkal

Fotó: Koppán Viktor Dávid/Fejér Megyei Hírlap

Reggel fél 9-kor a laktanya második emeleti tornatermében vette kezdetét az eligazítás, ahol Nagy Lajos tűzoltó alezredes a verseny részleteit ismertette az általános és középiskolai csapatokkal. A szabadtérinek tervezett program időjárási okok miatt a laktanya labirintusszerű épületébe szorult vissza.

Hat állomáson kellett megbirkózni a kihívásokkal
Fotós: Koppán Viktor Dávid/Fejér Megyei Hírlap

A verseny gyakorlati részében a hat-hat csapatnak hat feladatállomáson kellett teljesítenie, tűzvédelmi, vízvédelmi, polgári védelmi és vöröskeresztes gyakorlati ismeretekről adva számot. A kihúzott rajtszámok alapján dőlt el, melyik csapat melyik állomásnál kezd. Az egyes állomásokon összesen 10 perc állt rendelkezésre a feladatok végrehajtására és az értékelésre. Az elméleti feladatokat két blokkban, egyórás időkeretben és írásban oldották meg a csapatok.

Az általános iskolák között az első helyezett a mezőszilasi Németh László Általános Iskola lett. A középiskolák közül a váli Vajda János Általános Iskola középiskolai csapata végzett az első helyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában