Játék kell és burkolat

2018.04.26. 17:30

A KÉPES program során három fehérvári oviudvar szépül meg

Idén is folytatódik a KÉPES program. Huszonnyolc cég ajánlott fel mintegy 13 millió forintot. Ezt az összeget, ahogy szokta, megduplázza a város önkormányzata.

Majer Tamás

Az összefogás révén három székesfehérvári oviudvar újul meg a nyáron. A Tolnai utcai Óvoda új homokozót és csúszdát kap. 79 négyzetméter új ütéscsillapító burkolatot és 112 négyzetméter öntött gumiburkolatot tesznek le. Mini műfüves pálya is épül, labdafogó hálóval A Belvárosi Brunszvik Teréz Óvodának is lesz egy új homokozója, a régi fölé fedés kerül. A kertrendezés részeként építenek egy 17 méteres támfalat. Itt is letesznek öntött gumiburkolatot, s egy nagyméretű játszóvárat is felhúznak. A Felsővárosi Óvoda udvarán lecserélik a régi, nem szabványos játékokat, burkolatokat. Ide is kerül egy játszóvár. Több mint 40 négyzetméteres öntött gumiburkolatot fektetnek le.

A műszaki paraméterekről Bozai István városgondnok adott számot.

Cser-Palkovics András polgármester örömét fejezte ki, hogy éppen az óvodák, így a gyerekek javára fognak össze a cégek. Immár évek óta, hagyományt teremtve. A városvezető kifejezte, komoly adófizetőkről van szó, akik megtehetnék, hogy megelégednek kötelezettségük teljesítésével, mégis, ezen felül is tesznek a város közösségéért.

Számos új játékot – focipályát, várakat – kapnak az ovik, mégis a három intézményvezető egyöntetűen az újdonat, legmodernebb burkolatok feletti örömének adott hangot. Oláhné Wágner Erika (Tolnai) szerint nagyon fontos, hogy sokat legyenek az udvaron a lurkók. Kovács Jánosné (Felsővárosi) a mozgásfejlesztő játékok fontosságát hangsúlyozta. Zelenák Adrienne (Brunszvik) úgy fogalmazott, hogy a legelső, amit meg kell adnunk a gyerekeknek, az a játék.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában