Csak a változás állandó

2018.04.26. 07:30

Idén Magyar János kapta a Csengőszó-díjat

A szegény emberek támogatására – még ha a társadalmi réteg tagjainak csökkentésére is törekszünk – valószínűleg mindig szükség lesz.

Szanyi-Nagy Judit

Szegénység mindig volt, és lesz is, de az alapítvány képes a megújulásra–mondtaZugor Zsuzsanna kuratóriumi elnök, aki Magyar Jánosnak adta át a Csengőszó-díjat

Fotó: Fehér Gábor/ Fejér Megyei Hírlap

Mező- és székelyföldi muzsikaszótól zengett szerdán este a Fehérvári Civil Központ egyik emeleti terme. A Szegényeket Támogató Alapítvány (Szeta) meghívására zenélt itt a Tilinkó zenekar, megadva az ünnepi hangulatot az alapítvány 27. születésnapját ünneplő közönségnek. A hosszan elnyúló tapsot követően Török Péter újságíró, kommunikációs szakember köszöntötte a megjelenteket – köztük Deák Lajosné és Viza Attila önkormányzati képviselőket, Kincses Zsolt Dávidot, a polgármesteri hivatal hatósági főosztályának vezetőjét, valamint Ungváry Esztergályos Ildikó korábbi Csengőszó-díjast – majd átadta a szót Dienesné Fluck Györgyinek.

Mint a képviselő elmondta: 2006-ban ismerkedett meg a Szetával, és azóta is úgy tartja, másokon segíteni a világ egyik legszebb dolga. S bár sok az olyan rászoruló ember, akiknek az élelmiszerek és a tárgyi adományok is elkélnek, számukra a mosoly és egy-egy jó szó is sokat jelent – fogalmazott.

Szegénység mindig volt, és lesz is, de az alapítvány képes a megújulásra–mondtaZugor Zsuzsanna kuratóriumi elnök, aki Magyar Jánosnak adta át a Csengőszó-díjat

– Mást jelentett szegénynek lenni 1991-ben, amikor bejegyeztük az alapítványt, és mást jelent most, 2018-ban – reflektált a képviselő gondolataira Zugor Zsuzsanna, a Szeta kuratóriumi elnöke. – Mivel a szegénységnek új típusai jelentek meg, máshogyan kell segítenünk – tette hozzá.

A támogatásban élen járnak, s ezért saját társaikat is elismerik az úgynevezett Csengőszó-díjjal. Idén Magyar János vehette át az elismerést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában