56 diák küzd egymással

2018.04.17. 17:22

Ellepték a rendőrök a Székesfehérvári István Király Általános Iskolát

Három olyan verseny is zajlik a megyeszékhely intézményében, amely a rendőrség szervezésében valósul meg.

Szanyi-Nagy Judit

Elkélt az ügyesség a kerékpáros feladatoknál

Fotó: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

Összesen ötvenhat alsós és felsős általános iskolás tanuló verseng egymással azért, hogy közülük valaki a megye legjobbja legyen. A Székesfehérvári István Király Általános Iskolában zajlik a felsősöket megmozgató XXVI. Kerékpáros Iskola Kupa, az alsósoknak szóló XXVI. Kisiskolások Közlekedési Kupája, valamint a 2006–2008 között születetteket megszólító XXXIII. Ki a mester két keréken? című megmérettetés.

A versenyek elméleti és gyakorlati feladatokból állnak: előbbinél egy KRESZ tesztlapot kell kitölteniük a versenyzőknek, míg utóbbinál kerékpáros ügyességi feladatot kell sikeresen megoldaniuk az iskolásoknak.

 

Döntetlen helyezés esetén az idő is számítani fog
Fotós: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

A megyei döntőre a területi és városi versenyek győztesei jutottak be, ez 11 iskola 28 alsós és 28 felsős diákját jelenti. A székesfehérvári István Király, Zentai úti és II. Rákóczi Ferenc iskolákon kívül a dunaújvárosi (Dózsa), móri (Petőfi), sárbogárdi (Mészöly), soponyai, szabadegyházi, tabajdi, váli és vértesboglári intézmények tanulói is a megyei döntőbe jutottak.

Elkélt az ügyesség a kerékpáros feladatoknál
Fotós: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

A megjelenteket Illés Mihály rendőr alezredes, a Fejér Megyei Balesetmegelőzési Bizottság titkára, Vörös Ferenc rendőr ezredes, rendőrségi főtanácsos, megyei rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes és Krählingné Kovács Tünde intézményigazgató köszöntötte.

Innen a következő diákok jutottak az országos döntőbe: a felsősök versenyén Nágl Fanni (Vértesboglár) és Nágl Botond (Vértesboglár), a 2006–2008 között születettek versenyén Nagy Borbála (Vál) és Nágl Botond. Az alsó tagozatosok csapatversenyét a váliak nyerték, a csapat tagjai Hábersdorfer Nóra, Hábersdorfer Tamás, Komlódi Péter és Nagy Borbála voltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában