szinte nyári kánikulában

2018.04.15. 14:51

Mozgalmas hétvége Dégen: zajlik a Tavaszi Fesztivál

Nemcsak tavaszi idő, de már-már kezdődő nyári kánikula is jellemzi a hétvégi Tavaszi Fesztivál időjárását.

Szanyi-Nagy Judit

Az első napon is sokan voltak kíváncsiak a színpadi produkciókra

Fotó: Szanyi-Nagy Judit/ Fejér Megyei Hírlap

Árusok, búcsúfia, helyi termékek és helyi jellegzetességek egyaránt fellelhetők az első alkalommal megrendezett Tavaszi Fesztiválon. A kétnapos programkavalkádban persze a dégiek is bemutatkoznak: a Verebics család kiállítása mellett erős emberek versenyeztek, fellépett a Búzavirág népdalkör és a néptánccsoportok is. Vendégként Péterfy Ábel és Mohamed Abouelnaga képzőművészek szerepelnek még a tárlatban, az enyingi Tóth Kriszta „Sahira” a zumbázókat vezette, a lajoskomáromi Katona Lóránt énekével varázsolta el a közönséget, a báli talpalávalót pedig a hantosi zenekar húzta.

Az első napon is sokan voltak kíváncsiak a színpadi produkciókra
Fotós: Szanyi-Nagy Judit/ Fejér Megyei Hírlap

Persze sztárfellépőkből sincs hiány: Rokker Zsolti ismét a faluba látogatott, de újdonságként április 15-én késő délutántól Farkas Bálint, Bálint Emese, Postás Józsi, Bódi Guszti és Margó, valamint a Sramli Kings szórakoztatja a nagyérdeműt.

Gárdonyi Sándorné polgármester és Varga Gábor országgyűlési képviselő vágta át a műfüves pályát körülölelő szalagot Fotós: Szanyi-Nagy Judit/ Fejér Megyei Hírlap

A két nap alatt a mozgás is nagy szerepet kapott: futballmérkőzés, kézilabda-bemutató és horgászverseny is zajlott a hétvégén, sőt, tegnap az újdonsült műfüves pályát is átadta Gárdonyi Sándorné polgármester és Varga Gábor országgyűlési képviselő. A pálya 19,2 millió forint állami támogatásból és 3,4 millió forint önerőből jött létre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában