Dunamenti Szent Orbán Borrend

2018.04.19. 08:30

Borversenyre gyűjtik a borokat Adonyban

A Dunamenti Szent Orbán Borrend februári tisztújítását követően, az új vezetésnek az elődök rakta biztos alapról kiinduló, de a megújulás lehetőségeit kereső stílusváltása eseményekben gazdag esztendőt ígér, és nem csak a borvidék borászainak.

Sági Zoltán

Schmidt Attila nagymester, Paulusz Bálint kancellár – és aki tölt: Megyhárt Ferenc, a borrend támogatója

Fotó: Sági Zoltán/Fejér Megyei Hírlap

A borrend megújult vezetése által összehívott első, márciusi nagytanácsi ülésén már közel fél tucat új tag kérte felvételét, akik között van Budapestről visszatérő, de onnan újonnan érkező is. A szervezet megújuló működése erősíti a régiót, színesíti a mindennapokat – és még a helyi adóbevételekre is jó hatással lehet, hasznot hajtva így az egész közösségnek.

Schmidt Attila nagymester, Paulusz Bálint kancellár – és aki tölt: Megyhárt Ferenc, a borrend támogatója
Fotós: Sági Zoltán/Fejér Megyei Hírlap

Hogy az új generációk is készek a tradíciók továbbvitelére, azt jól mutatja, hogy az adonyi borászbálok hagyományát, a szervezésükbe néhány év előtt bekapcsolódott szőlőhegyi második generáció, a helyi borászcsaládok fiai és lányai hozták vissza a tetszhalálból – a „szőlőhegyi fiatalok”, akiknek az adonyi szőlőhegy kulturális és természeti értékeinek megőrzésében a jövőben is nagy szerep jut. Az április első szombatján megrendezett legújabb borászbálon pedig Schmidt Attila nagymester és Paulusz Bálint kancellár személyében, évek után újra, a Dunamenti Szent Orbán Borrend is képviseltette magát.

És még csak most indul a szezon! Az Adonyban április 28-án megrendezésre kerülő 25. kistérségi borversenyre nevező borok begyűjtése az előttünk álló szombaton, április 21-én történik. Fajtánként 2-2 db 7,5 dl-es palackkal lehet nevezni, amelyeket Adonyban Paulusz Imrénél, Fülöp Ferencnél és Solti Ferencnél, Perkátán Nedves Tibornál, Iváncsán Májer Bélánál, Kulcson pedig Korondi Csabánál lehet leadni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában