Innovatív digitális fejlesztés

2018.04.27. 15:53

Autistáknak segít majd az új mobilalkalmazás

Akadálymentes életet biztosító mobilalkalmazás és szolgáltatásfejlesztés valósul meg 2020-ig egy 450 millió forintos projekt keretében. Olyan egyedülálló, innovatív digitális fejlesztésre kerül sor ez idő alatt, mely az autista személyek integrációjában, s életminőségük javításában jelentős szerepet képviselhet a jövőben.

S. Töttő Rita

Fotó: Pixabay.com

A Székesfehérvári AOSZ Info-Pont irodát működtető Más Fogyatékos Gyermekekért Alapítvány a Királykút Emlékházban tartott pénteki tájékoztatóján mutatta azt a nagyszabású projektet, amely több mint 450 millió forint értékben, két év alatt fejleszt egy olyan applikációt, amely az autista személyek mindennapjait, életminőségét teszi majd könnyebbé.

Az Autisták Országos Szövetsége az ország több pontján tart az érintetteknek tájékoztatót a projektről, hogy együtt állíthassák majd össze a mobilalkalmazást A fehérvári előadáson a „Data: Digitális Autonómia-Támogatás az Autizmus spektrumon” címre keresztelt projekt során fejlesztendő infokommunikációs eszköz részleteit mutatták be. Mint kiderült, a fejlesztés során az érintetteknek, családtagjaiknak, segítőiknek lehetőségük lesz tesztelni az applikációt, valamint technikai segítséget, felkészítést is kaphatnak főként az Autisták Országos Szövetségének tagszervezeteiből létrejövő AOSZ Info-Pont irodáknál.

A cél az, hogy az érintettek minél szélesebb körben használhassák majd az applikációt, amelynek hosszútávú, fenntartható működtetéséhez az információs és kommunikációs háttér, valamint az üzemeltetési környezet kialakítása szükséges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában