szakma ünnepe

2018.04.24. 16:35

Átadták a Szent György-napi elismeréseket a megyei kórházban

Szent György napja nem csak a tavasz kezdetének, hanem az egészségügyi szakma ünnepe is. A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban számos elismerést adtak át idén is ez alkalomból. 

S. Töttő Rita

Kerkuska László főorvosnak (balról) a Szent György Emlékbizottságban betöltött munkáját köszönték meg az ünnepségen, Móricz István főorvos pedig Szent György Emlékérmet kapott

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Kedden délután megtelt a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Romhányi Auditóriumának terme az egészségügyi szakma dolgozóival. A kórház Szent György-napi ünnepsége minden esztendőben nagy esemény a szakmának – ekkor emlékeznek az elhunyt kollégákra, ekkor bátorítják elismerésekkel a fiatalokat, valamint köszönik meg a munkát azoknak, akik évtizedek óta erősítik a megyei intézmény mindennapjait. Szabó Bakos Zoltánné ápolási igazgató, Dr. Izbéki Ferenc orvosigazgató-helyettes, valamint Dr. Csernavölgyi István főigazgató szólt ezúttal az ünneplőkhöz.

A főigazgató így fogalmazott:

- A fiatalok ma nincsenek könnyű helyzetben, az egészségügytől függetlenül sem, hiszen olyan világban élnek, ahol óriási információhalmazzal szembesülnek. Ezzel azonban meg kell, hogy küzdjenek, ám az eligazodás nehéz. Ehhez pedig olyan értékrend kell, amely segít nekik ebben. Magyarországon sok mindenről szólnak a hírek az egészségügy kapcsán: beszélnek pályaelhagyásról, és arról, hányan mennek külföldre. De a tény és a statisztika azt mutatja, hogy Magyarországon egyre többen látnak a fiatal pályakezdők körében perspektívát, a magyar pályaelhagyók száma csökken, az itt maradottak száma nő, és egyre csökken azok száma, akik nem itt akarnak dolgozni iskola után. Ettől függetlenül rengeteg a teendő. A felelősségünk pedig az, hogy megadjuk a muníciót a fiataloknak, hogy a hatalmas tudáshalmazt, amit kaptak, hasznosítani tudják. Ennek az a feltétele, hogy az értékrend, amit a humánum, a becsület, az őszinteség és az önfeláldozás, azaz az a bizonyos gyógyítói hit jellemez, egy csomagban érkezzék meg hozzájuk. Ha ezt így megkapják, vonzóvá tudjuk tenni az ágazatot, az intézményt. A fiataloknak tudniuk kell, hogy ebben a kórházban jó helyen vannak, hisz rengeteg a jó példa, az üzenet – majd pedig így folytatta:

– Igen, az egészségügy fejlesztése pénzbe kerül. De gyógyítani nem lehet emberi tartalom nélkül! S akik ezt az eszmét közvetítik, azokra nagyon oda kell figyelni

– mondta el Csernavölgyi István főigazgató, ezúttal Kerkuska László főorvos munkásságára és szellemiségre utalva, akinek ezen az ünnepségen köszönték meg a Szent György Emlékbizottságban betöltött több évtizedes munkásságát. A főorvos meghatódva köszönte meg e szavakat, majd az alábbi Arany János idézettel szólt a közönséghez: „Járnak hozzám méltóságok,/ Kötik rám a méltóságot:/, Megbocsásson méltóságtok,/ Nem érzek rá méltóságot!”.

Az idei ünnepségen az alábbi elismeréseket osztották ki:

Szent György Emlékérmet kapott Dr. Rüll Miklós (Fül-Orr-Gégészet) osztályvezető főorvos, Dr. Móricz István (Fül-Orr-Gégészet) főorvos, Dr. Varga Attila (Pszichiátria) főorvos, Bokorné Sike Erika (Reumatológia) osztályvezető főnővér, Petrov Lajosné (Csákvár – I. Krónikus Belgyógyászat) osztályvezető főnővér, Szijjártó Pálné (Munka- és bérügy) szakértő és Sóstai Éva (Élelmezés) tálaló.

Bokorné Sike Erika, a reumatológia osztályvezető főnővére Szent GyörgyEmlékéremben részesült, mellette Csernavölgyi István főigazgató, az elismerés átadója
Fotós: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Kiváló Kórházi Dolgozó elismerésben részesült Dr. Vados Mariann (Gyermek Pszichiátriai Szakrendelés és Gondozó) főorvos, Susán Kármen Zita (Traumatológia) szakápoló, Nagyné Budai Noémi (I. Bel. Endoszkópos Labor) endoszkópos szakasszisztens, Tóth Éva (Központi Aneszteziológia) aneszteziológus szakasszisztens, vezető asszisztens helyettes, Kalocsa Attiláné (Központi Sterilizáló) hidrogénperoxidos gépkezelő, Dudás Éva (Dietetikai Szolgálat) dietetikus, Balonyiné Pátkai Ildikó (Fül-Orr-Gégészet) műtős szakasszisztens, Klein Józsefné (móri kórházi rendelőintézet) titkárnő, valamint Czirák László (műszaki osztály) villanyszerelő csoportvezető.

Kiváló Ápoló elismerést kapott Jakab Katalin (I. Belgyógyászat Gasztro H8) ápoló, Radnics Sándor(Pszichiátria) ápolási asszisztens, Réteginé Bihari Erzsébet (Újszülött- Csecsemő és Gyermekosztály) gyermek intenzív terápiás szakápoló és Nagy Anikó (II. Belgyógyászat) ápoló.

Főigazgatói Dicséretben részesült Dr. Zsoldos Gábor (Pulmonológia) rezidens, Nagy Imréné (II. Járóbeteg Szakrendelő, Kardiológiai Szakrendelés) szakasszisztens, Szalainé Veres Judit (humánpolitikai osztály), továbbá Varga Lajosné (Mosoda – varroda üzem) varrónő.

Főorvosi kinevezést kapott Dr. Domán Attila ( Központi Aneszteziológia- és Betegellátó Osztály – KAIBO), Dr. Jagicza Csilla (KAIBO), Dr. Kandár Zoltán (Traumatológia) , Dr. Láng Judit (Szemészet), Dr. Nagy Gábor (Neurológia), Dr. Paál Balázs (Sebészet), Dr. Papp Zsófia (KAIBO), Dr. Pavelka Róbert (II. Belgyógyászat), Dr. Pfiffer Zsuzsanna (KAIBO), Dr. Serki Márta (Pszichiátria), Dr. Szakács Szilvia (Szülészet – Nőgyógyászat) és Dr. Tóth Tímea (Neurológia).

Kerkuska László főorvosnak (balról) a Szent György Emlékbizottságban betöltött munkáját köszönték meg az ünnepségen, Móricz István főorvos pedig Szent György Emlékérmet kapott
Fotós: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Adjunktusi kinevezésben részesült Dr. Entzné Dr. Lőrincz Tímea (Fül-Orr-Gégészet), Dr. Gazsó Enikő (KAIBO), Dr. Koszti Csaba (Fül-Orr-Gégészet), Dr. Mátyus Mirtill (Pulmonológia), Dr. Podmaniczky Eszter (Pulmonológia), Dr. Vagyon Gábor (II. Belgyógyászat), Dr. Varga Judit Kata (Pulmonológia), valamint Dr. Zsidek Lajos (Traumatológia).

A Szent György napi pályamunkák díjazottjai: Orvosi kategóriában első helyezést kapott Dr. Boros Eszter (I. Belgyógyászat). Szakdolgozói kategóriában: az első díjat Láng Noémi Erika (II. Belgyógyászat-Hemodinamikai Részleg), a második díjat Molnár Tiborné (I. Belgyógyászat – Endoszkópos Laboratórium), a harmadik díjat Szabóné Hajdú Ildikó (Újszülött, Csecsemő és Gyermekosztály) kapta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában